• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De geuren van de wereld

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken

Harold McGee

Alle bindwijzen en edities

De geuren van de wereld

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken

Harold McGee

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 49,99
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Truffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Onze huid die metalig kan ruiken. Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla's aan honing. De aarde die aards ruikt als droogte plaatsmaakt voor regen. Harold McGee neemt ons mee op zijn zintuigelijke reis door de wereld van geuren: van de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, via de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, naar de geuren van voedsel en drank.
Ontdek met hem de verborgen geuren van het gewone (natte bestrating en gemaaid gras) en het buitengewone (vers brood en chocolade); van het heerlijke (rozen en vanille) en het onaangename (bedorven vlees en rotte eieren).
Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten, verweven met persoonlijke observaties, laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen. Zijn nieuwe meesterwerk is de complete wetenschap en taxonomie van geuren; het overrompelende resultaat van tien jaar onderzoek. Welkom in de wondere osmokosmos van Harold McGee.

Harold McGee is een internationaal gerenommeerd en toonaangevend auteur van culinaire boeken en artikelen (o.a. in Nature en The New York Times). Hij studeerde aan het California Institute of Technology en behaalde daarnaast een graad in Engelse letterkunde aan Yale University. Na daar een aantal jaren te hebben gewerkt als docent literatuur en schrijven, begon hij aan Over eten & koken, dat zich wereldwijd in lovende kritieken mocht verheugen. Het geheim van de kok was zijn tweede titel ij Nieuw Amsterdam. Hij won de prestigieuze Johannes van Dam Prijs 2014. Onlangs verscheen De geuren van de wereld.

Specificaties

  • Uitgever
    Nieuw Amsterdam
  • Vertaler
    Jacques Meerman
  • Druk
    1
  • Verschenen
    mrt. 2021
  • Bladzijden
    624
  • Genre
    Algemene studies en algemene kennis
  • Afmetingen
    246 x 171 x 45 mm
  • Gewicht
    1327 gram
  • EAN
    9789046824603
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Zwerven langs de limes

Zwerven langs de limes

Luc Devoldere
€ 27,50
Je mag je weer aankleden

Je mag je weer aankleden

Maartje van Hoek
€ 22,50
Beter leren kijken

Beter leren kijken

Stefan van der Stigchel
€ 23,95
Van de cel naar de Kamer

Van de cel naar de Kamer

Darya Safai
€ 25,00
Nooit meer is nu

Nooit meer is nu

Anja Meulenbelt
€ 20,00
Pranic Living

Pranic Living

Brahman Menor
€ 24,95