• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De Joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Claudia Roden

Alle bindwijzen en edities

De Joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Claudia Roden

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 37,99
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!

De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.

De joodse keuken vertelt de geschiedenis van het joodse volk aan de hand van de joodse keuken. De achthonderd recepten in dit monumentale werk zijn de schatten die Claudia Roden verzamelde uit de diaspora, de verspreiding van de joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze reisde, proefde, keek toe, verzamelde recepten en sprak met koks, marktkooplieden en mensen die de gerechten uit de overlevering kennen. Het resultaat zijn de magnifieke verhalen, anekdotes en recepten in dit boek.

'Zoals Roden schrijft over eten, is maar weinigen gegeven. Elk gerecht wordt zorgvuldig ingebed in de cultuur waaruit het is voortgekomen, elk recept voorzien van een persoonlijke inleiding plus praktische tips.' Janneke Vreugdenhil in NRC.NEXT over De Joodse keuken

'Roden is geweldig, meer dan wie ook heeft zij met respect voor de geschiedenis en de mensen de Arabische keuken op de kaart gezet.' NRC

'De boeken van Claudia Roden zijn standaardwerken met zoveel kennis, een rijkdom aan verhalen en prachtige recepten.' Merijn Tol (kookboekenauteur en delicious.-redacteur)

Claudia Roden is de auteur van vele cultuur-historische kookboeken. Ze had een kookprogramma op de BBC, werd en wordt over de hele wereld uitgenodigd om te spreken over gastronomie en heeft allerlei onderscheidingen gekregen, in Nederland bijvoorbeeld de Prins Claus Prijs (1999) en de Johannes van Dam prijs (2012).

Specificaties

  • Uitgever
    Fontaine Uitgevers
  • Vertaler
    Hilary Akers, Jonah Freud
  • Druk
    1
  • Verschenen
    nov. 2019
  • Bladzijden
    612
  • Genre
    Algemene kookkunst en recepten
  • Afmetingen
    252 x 192 x 46 mm
  • Gewicht
    1571 gram
  • EAN
    9789059569256
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken

Raquel Palla Lorden
€ 34,99
REPEAT

REPEAT

Antoinette Hertsenberg
€ 32,50
Flavour

Flavour

Sabrina Ghayour
€ 27,50
Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien Wekking
€ 26,99