• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De kookschool van Oom Iwan

The Dutch chef in post-Victoriaans Engeland

Trudy van der Wees

De kookschool van Oom Iwan
De kookschool van Oom Iwan

Alle bindwijzen en edities

  • Hardback / gebonden

    2018

    € 19,95

De kookschool van Oom Iwan

The Dutch chef in post-Victoriaans Engeland

Trudy van der Wees

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Niet leverbaar
€ 19,95
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Londen, waar hij aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool voor professionals. Onder zijn leiding groeide deze Hotel and Restaurant School uit tot een succesvolle beroepsopleiding waar generaties chefs het vak leerden. In post-Victoriaans Londen maakte Iwan Kriens deel uit van een internationale gastronomische gemeenschap, die hartstochtelijk campagne voerde voor het belang van goede en gezonde voeding. Iwan nam hierin het voortouw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen voedsel schaars en soms onbetaalbaar was, verzorgde hij kookdemonstraties en schreef hij een kookboek: The Victory Cookery Book. Hierin legde hij uit hoe je met schaarse producten en alternatieve voedingsmiddelen een smakelijke en voedzame maaltijd kon klaarmaken. Het bezorgde hem de bijnaam The wizard of the kitchen. Aan de hand van archiefonderzoek ontrafelt Trudy van der Wees het fascinerende levensverhaal van deze onbekende Hagenaar, die uitgroeide tot The Dutch Chef, de Jamie Oliver van honderd jaar geleden. Het boek bevat tevens een aantal originele recepten uit The Victory Cookery Book, zoals Mulligatawnisoep, gevulde lamsrolletjes met appel, havermoutworstjes, aardappelscones en Christmas Pudding. Over de auteur: Trudy van der Wees (Delft, 1960) werkte als verslaggever bij de Haagsche en Delftsche Courant voordat ze zich in 2007 vestigde als freelance tekstschrijver en librettist. Haar belangstelling voor persoonlijke levensverhalen en lokale geschiedenis verleidde haar tot het schrijven van een aantal boeken die zich afspelen in Delft. ‘De kookschool van oom Iwan. The Dutch Chef in post-Victoriaans Engeland’ is haar zesde boek, dit keer met historisch Londen als decor. Eerdere publicaties: • ‘Door Delftsblauwe ogen. In de ban van een nationaal icoon’(Boekscout) • ‘Bezeten van muziek. Het universum van Pierre van Hauwe’ (Cicero Publiciteit) • ‘Delft 40-45’ (WBooks) • ‘Het groene laboratorium. Honderd jaar Botanische Tuin TU Delft’ (Eburon) • ‘The green laboratory. One hundred years at the Botanic Garden TU Delft’ (Eburon)

Specificaties

  • Uitgever
    Uitgeverij De Muze
  • Druk
    1
  • Verschenen
    nov. 2018
  • Bladzijden
    104
  • Genre
    Moderne geschiedenis (1870-heden)
  • Afmetingen
    249 x 160 x 16 mm
  • Gewicht
    411 gram
  • EAN
    9789492165305
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Vrouwen van het Friese verzet

Vrouwen van het Friese verzet

Hessel de Walle
€ 35,00
Parijs nu

Parijs nu

Simon Kuper
€ 22,99
De AI-revolutie

De AI-revolutie

Maarten Sukel
€ 20,00
Hitlers ultieme oorlog

Hitlers ultieme oorlog

Klaas A.D. Smelik
€ 29,99
Zijn strijd

Zijn strijd

Roger Moorhouse
€ 18,99