0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De Nationale Voorleesdagen 2021

De Nationale Voorleesdagen 2021 starten op woensdag 20 januari en duren tot en met zaterdag 30 januari.

Het Prentenboek van het Jaar 2021 verschijnt in een speciale mini-editie. Deze mini-editie is vanaf 20 januari tot en met 30 januari 2021 voor € 5,25 verkrijgbaar bij de boekhandel.  

bestel Coco kan het! - mini editie 

Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen (Uitgeverij Gottmer) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021.
Een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft. Coco kan het! is een prachtig verhaal over het uitslaan van je vleugeltjes, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is vol humor geschreven én geïllustreerd door de bejubelde Loes Riphagen. Zo zijn meerdere van haar boeken Kerntitels tijdens de Kinderboekenweek geweest, heeft ze een Vlag en Wimpel op zak en won ze o.a. de prestigieuze Silver European Design Award 2018

illustraties webpagina: Loes Riphagen - Gottmer uitgevers

De Nationale Voorleesdagen 2021
COCO KAN HET!

COCO KAN HET!

Prentenboek van het jaar 2021!

Loes Riphagen

Vandaag is een grote dag . Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?  

Loes Riphagen: De prachtige, humorvolle illustraties van Loes Riphagen zijn alom geliefd en bekroond in binnen- en buitenland. Haar boeken zijn in meer dan vijftien landen verschenen. 

 
bestel
De jongen en de walvis

De jongen en de walvis

Linde Faas

Er was eens een jongen die graag alleen was. 
Maar op een dag viel hij in slaap… 
In droomachtige afbeeldingen vertelt Linde Faas het verhaal van een toevallig treffen tussen een jongen en een reuzenwalvis. Door deze ontmoeting komt de jongen erachter hoe fijn het is om: 
iemand om mee te spelen 
iemand om mee te ontdekken 
iemand om zich mee te verwonderen 
… een vriend te hebben. 

Een prachtig, ontroerend prentenboek dat je doet verlangen het steeds opnieuw te lezen… en een vriend te hebben zoals de walvis. 

bestel
Dit is uil

Dit is uil

Libby Walden

Dit is Uil. 

Kennen jullie elkaar al? 
Nee? 
Oké, mag ik je voorstellen aan... 

Een interactief fladder-, tik- en klapboek 

bestel
Eén voor jou, twee voor mij

Eén voor jou, twee voor mij

Jörg Mühle   
 
Eén voor jou, twee voor mij van Jörg Mühle is een fris en speels prentenboek over delen.  
 
Delen Beer vindt drie heerlijke paddenstoelen. Zijn vriend Wezel gooit ze meteen in de pan. Maar dan hebben de vrienden een probleem: drie paddenstoelen voor twee dieren, hoe moet dat nou? Zowel Beer als Wezel vindt dat hij recht heeft op twee paddenstoelen. Dan komt Vos aangeslopen en gaat er met een paddenstoel vandoor. Probleem opgelost, ware het niet dat er ook nog een toetje is: drie aardbeien…  
 
Eén voor jou, twee voor mij werd genomineerd voor de Deutscher Jugendliteraturpreis 2019. De Duitse kinderboekenschrijver gaf bij Gottmer al eerder de lieve serie peuterboekjes 'Nog even…' over Klein Konijn uit.  
 
 
bestel
Kom je mee?

Kom je mee?

Sjoerd Kuyper 

Als Nesta zijn A-diploma haalt, krijgt hij een mooie grote ingelijste foto van zijn goede vriend de kat Bardo. Voor op zijn kamer bij papa. Want als Nesta bij zijn papa is mist hij Bardo. Daarom schrijft hij hem briefjes, maar dat is niet hetzelfde.   

Op een dag neemt Nesta Bardo mee in zijn gymtas. Eerst mee naar school, waar Bardo heel stil moet zijn zodat de juf hem niet hoort. En dan mee naar het appartement van papa. Bardo maakt meteen vriendjes met de kat van de buurvrouw…  

bestel
Mijn handen dansen & mijn mondje is een rondje

Mijn handen dansen & mijn mondje is een rondje

Riet Wille

Peuters en kleuters ontdekken met dit dubbel-dikke kartonboek wat ze allemaal met hun handen en met hun mondje kunnen doen. 

Met je handjes kan je klappen, op tafel trommelen en dag zwaaien. En wat kan je met je mondje allemaal doen? Een kusje geven, toeteren als een indiaan en ijsjes likken! Doe jij het kindje in dit boek na? De prenten in heldere kleuren spreken kleuters erg aan. De leuke versjes kunnen ze snel nazeggen. 

 Bundeling van twee razend populaire kartonboeken 
 Ondersteunt de motorische en taalkundige ontwikkeling bij peuters 

bestel
Naar de wolven

Naar de wolven

Anne Woltz

Betoverend prentenboek over de komst van een nieuwe baby 

Fabeltje vindt het nieuwe speeltje van zijn bazen maar niets. Het mag op de bank en op tafel en in het grote bed. En het kan niet eens mooi zitten! Op een nacht heeft hij er genoeg van en sluipt naar het wiegje. ‘Kom,’ fluistert hij tegen het speeltje. ‘Klim op mijn rug. We gaan.’ 

Samen vliegen ze over de bergen en galopperen ze over het strand. 

‘Wat gaan we doen?’ vraagt Benjamin. ‘Waar gaan we heen?’ 
‘Naar de wolven,’ zegt Fabeltje. 
Maar als ze bij de wolven zijn, is Fabeltje niet meer zo zeker van zijn plan… 

Anna Woltz (Londen, 29 december 1981) groeide op in Den Haag. Als vijftienjarige schreef ze een jaar lang columns voor de Volkskrant over haar leven op school. Die stukjes werden gebundeld in Overleven in 4B. In 2002 kwam haar eerste kinderboek uit: Alles kookt over. Woltz studeerde Geschiedenis in Leiden en is nu fulltime schrijfster; ze heeft tweeëntwintig boeken op haar naam. 

bestel
Op weg

Op weg

Leo Timmers

Schuifjes en schijfjes 

Al jaren tekent Leo Timmers allerlei voertuigen die rijden, vliegen of duiken. In Op weg bewegen ze ook echt! 
Door middel van schuifjes of draaischijven scheurt de raceauto weg, rijdt de tram tingelend voorbij en stijgt het vliegtuig op. 
Voer-, vaar en vliegtuigen uit onder meer Aap op straat, Garage Gust en Franky zijn verzameld in dit stevige kartonboek voor kleine handjes.  

Leo Timmers begon op zijn twaalfde strips te tekenen. Na zijn studies publiciteit en grafische vormgeving illustreerde hij voor verschillende bladen (Knack, Humo, De Standaard), maakte omslagen voor jeugdromans en illustreerde prentenboeken. Blij met mij, bekroond met een Boekenpluim, was het eerste prentenboek dat hij ook zelf heeft geschreven.  

Voor het woordenloze Boem kreeg hij zowel de Boekenpauw als de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Die laatste prijs ontving Leo Timmers al zeven keer, in 2017 voor Garage Gust. Wij samen op stap won een Zilveren Griffel. Van verschillende van zijn boeken worden ook animatiefilms gemaakt. 

bestel
Petra

Petra

Marianna Coppo

  Is Petra een berg? Een eiland? Een ei? 
  Wie weet! 
  Wat Petra vandaag ook is, ze voelt zich steengoed. 

Petra is een machtige berg. Ze kan niet worden bewogen door de wind of door de tijd. Dat denken we tenminste, tot we ontdekken dat Petra iets veel bijzonderders is. Ze kan alles zijn – een eiland, een ei en zelfs een olifant – dankzij haar levendige fantasie. 

Petra is een magisch verhaal, geschreven en prachtig geïllustreerd door de Italiaanse Marianna Coppo. Ze leert de lezer over veerkracht: Petra mag dan wel een steen zijn, ze past zich flexibel, zelfverzekerd en vol optimisme aan aan iedere nieuwe situatie waarin ze zich bevindt. Deze kleine kei tovert bij jong en oud een lach op het gezicht! 

bestel
Wat rijmt er op stoep?

Wat rijmt er op stoep?

Harmen van Straaten

Vandaag wordt oma heel veel jaar.  
Thomas bedenkt een gedicht voor haar.  
‘Lang zal ze leven…’  
Maar, hé, wat ligt daar?  
Wat gaan we nu beleven?  
Wat rijmt er op stoep? 

Rijm je mee? 
Een hilarisch avontuur vol vette pech! 

Harmen van Straaten (1961) studeerde rechten en ging werken als jurist. Omdat dat werk hem niet beviel, besloot hij kinderboeken te gaan illustreren. Inmiddels is hij een veelgevraagd illustrator.  

bestel

Prentenboeken Top 10

Dit is Uil

Dit is Uil

Libby Walden
€ 13,99
De jongen en de walvis

De jongen en de walvis

Linde Faas
€ 14,99
Kom je mee?

Kom je mee?

Sjoerd Kuyper
€ 14,99
Petra

Petra

Marianna Coppo
€ 6,99
Naar de wolven

Naar de wolven

Anna Woltz
€ 16,99
Op weg

Op weg

Leo Timmers
€ 14,99
Wat rijmt er op stoep?

Wat rijmt er op stoep?

Harmen van Straaten
€ 15,99
Coco kan het!

Coco kan het!

Loes Riphagen
€ 16,99
Eén voor jou, twee voor mij

Eén voor jou, twee voor mij

Jörg Mühle
€ 14,99