• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De smaakvergelijking

De wetenschap achter geweldig koken in meer dan 100 essentiële recepten

Nik Sharma

Alle bindwijzen en edities

  • Hardback / gebonden

    2021

    € 12,50

De smaakvergelijking

De wetenschap achter geweldig koken in meer dan 100 essentiële recepten

Nik Sharma

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 16.00 besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 12,50
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

'Een zeer briljante prestatie.' Yotam Ottolenghi

De smaakvergelijking is een toegankelijke gids die je helpt om elementaire ingrediënten te verheffen en heerlijke gerechten te bereiden die telkens de juiste toon weten te raken. In dit boek duikt moleculair bioloog en culinair schrijver Nik Sharma diep in de wetenschap achter smaak. Hij onderzoek aan de hand van meer dan 100 recepten (die grotendeels hun oorsprong in de Indiase keuken vinden) de verschillende componenten die onze smaakbeleving beïnvloeden. Onze emoties die een rol spelen als we koken en eten, ons zicht dat de kleuren en vormen van ons voedsel registreert. Geluid, diverse textuurelementen en de verschillende manieren om ze op te bouwen. Ook worden de vijf basissmaken zoet, zuur, bitter, zout, umami en smaakversterkers als rijkheid (de smaak van vet) en vurigheid uitgebreid behandeld. Een spannende en smaakvolle ontdekkingsreis waarin theorie en praktijk prachtig vervlochten zijn.

- uitgeroepen tot een van de beste kookboeken van najaar 2020 volgens The New York Times, Daily Telegraph, Eater, Epicurious, Food & Wine, Saveur, CNN Travel, The Kitchn, Chowhound, The Boston Globe, The Chicago Tribune e.a.

- voor de lezers van Over eten en koken van Harold McGee, Zout, vet, zuur, hitte van Samin Nosrat en De smaakbijbel van Niki Segnit

'De smaakvergelijking is voorbestemd om klassiek te worden: origineel, verhelderend en stemt tot nadenken. Dit boek verandert de manier waarop je over eten en koken denkt en zal helpen om al je andere kookboeken zinvol te maken. ' Nigella Lawson

'Dit kookboek bracht me de broodnodige vonk qua inspiratie, smaak en begeleiding na een aantal vreselijk eentonige maanden in de keuken. En ik blijf het telkens weer raadplegen: niet alleen voor de fantastische recepten vol onverwachte wendingen, maar ook om te leren hoe ik al mijn gerechten kan laten smaken zoals ik dat wil.' Diana Henry



Als je geïnteresseerd bent in smaak - en dat is elke kok, daar denken we constant aan - dan is dit boek iets voor jou. Ik heb in lange tijd niet zoveel geleerd van één enkel boek. Ik kook me er recept voor recept doorheen.

Specificaties

  • Uitgever
    Fontaine Uitgevers
  • Vertaler
    Aniek Njiokiktjien
  • Druk
    1
  • Verschenen
    aug. 2021
  • Bladzijden
    352
  • Genre
    Kookkunst / eten en drinken
  • Afmetingen
    260 x 212 x 31 mm
  • Gewicht
    1653 gram
  • EAN
    9789464040586
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Het ramadan kookboek

Het ramadan kookboek

Mounir Toub
€ 27,50
Anna's perfecte smaken

Anna's perfecte smaken

Anna Jones
€ 34,99  € 29,99
Ovenschotelbijbel

Ovenschotelbijbel

Janneke Philippi
€ 34,99
Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien Wekking
€ 26,99
Flavour

Flavour

Sabrina Ghayour
€ 27,50
De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€ 25,99