0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De toekomst

Donner krijgt een definitieve plek in het ABN AMRO-monument. In de verbouwingsperiode zal Donner gewoon open blijven voor het winkelend publiek, met als adagium: ‘tijdens de verkoop gaat de verbouwing gewoon door’.

Donner impressie De deuren van het voorlopige onderkomen aan Coolsingel 119 waren nog maar net open, of er kon een nieuwe zoektocht worden gestart: naar een definitieve winkelruimte voor Donner, die een tot twee jaar later zou moeten worden betrokken. Er werd op verschillende locaties gekeken en met diverse partijen onderhandeld; telkens betrof het een winkelruimte in het centrum van de stad, aangezien de directie van mening is dat een grote algemene boekhandel centraal gelegen moet zijn. Ook met de tijdelijke verhuurder, Multi Vastgoed, werden gesprekken gevoerd. Na zorgvuldige afweging van de verschillende locaties m.b.t. inrichtingsmogelijkheden, huurprijs, ligging t.o.v. publieksstromen, gebiedsontwikkeling en publieke herkenbaarheid heeft de directie besloten om te kiezen voor een plaats in ABN AMRO-monument, Coolsingel 119, Rotterdam. Onlangs hebben Donner en Multi Vastgoed een letter of intent getekend, en overeenstemming bereikt op de belangrijkste punten. Een en ander is nu afhankelijk van vergunningverlening voor het totale ‘Forum-plan’, dat Multi Vastgoed in en rondom het rijksmonument ontwikkelt. Multi Vastgoed zal hierover binnenkort zelf berichten.

Donner impressie 2Wat betekent dit voor Donner? Zodra de verbouwing van start kan, zal de winkel ‘op reis’ gaan in het huidige gebouw. Delen van de vloer op de begane grond, die Donner nu in gebruik heeft, worden ingeleverd, terwijl andere delen van het gebouw tijdelijk in gebruik genomen gaan worden. In die verbouwingsperiode zal Donner gewoon open blijven voor het winkelend publiek, met als adagium: ‘tijdens de verkoop gaat de verbouwing gewoon door’. Die ‘reis’ door het gebouw zal ongeveer anderhalf jaar duren; dan zal Donner, met het inmiddels bekende concept van ‘grote boekhandel met onderhuurders’, landen op de definitieve plek in het rijksmonument: 800 m2 begane grond met een eigen ingang aan de zijde van het Binnenwegplein en een gedeelde entree bij de huidige hoofdingang aan de Coolsingel. Vervolgens komt er een kleine tussenvloer op de 1e verdieping van ongeveer 200 m2; en op de 2e verdieping zal over de gehele lengte en de zijvleugels van het monument 2000 m2 beschikbaar komen. Aansluitend aan de achterzijde van het pand komt een spectaculaire glazen overkapping, waardoor een atrium ontstaat van nog eens 700m2. Blikvanger vanuit dit atrium zal het magnifieke raam van Copier zijn, een kunstwerk dat dan eindelijk voor het publiek wordt ontsloten.

Wanneer de deuren van het definitieve onderkomen opengaan, zal Donner weer de grootste boekhandel van Nederland zijn.