0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De zomer van de debutanten #2: Vanessa Oostijen

De zomer van de debutanten #2: Vanessa Oostijen
za 20 juni 202010:30 - 12:30
georganiseerd door Donner

Vanaf 13 juni nodigen wij gedurende vijf zaterdagen een debuterende romanschrijver uit voor een mini leesclub. Bij elke auteur mogen zes lezers aanschuiven die met ons in gesprek gaan met de schrijver. De betreffende uitgeverijen stellen gratis de boeken beschikbaar (u hoeft alleen de gewenste titel af te halen in de winkel); Donner zorgt voor de organisatie. Samen gaan we op zoveel mogelijk manieren de buitenwereld op de hoogte brengen van de betreffende auteurs en hun boeken.

  • Entree: Dit evenement is volgeboekt.
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Vanwege de coronacrisis hebben we de programmering in ons theater tijdelijk moeten stilleggen. Heel spijtig, juist nu we na de verbouwing een mooie theaterruimte tot onze beschikking hebben. Graag hadden we onze klanten hier ontvangen! Er zijn door de nieuwe situatie gelukkig veel online initiatieven rondom lezen en het boek ontstaan. Wij dragen daar, met name via onze sociale media, ook aan bij. Maar toch willen we u graag ook letterlijk ‘op eigen terrein’ iets aanbieden, dat in overeenstemming met de coronamaatregelen haalbaar is.

Voor iedereen in het boekenvak is het momenteel zoeken om de juiste aandacht te krijgen in een acceptabele vorm. Zo ook voor debutanten. Ooit debuteerden Gerard Reve, Hella Haase, Harry Mulisch en Judith Herzberg. Gelauwerde schrijvers werden het. Had u er achteraf bij willen zijn, wanneer er rond de verschijning van hun eerste boek een eenmalige leesclub was georganiseerd? U zou hebben teruggekeken op een memorabele gebeurtenis. Elke debutant is een belofte. Wij willen een aantal van hen die onlangs debuteerden deze zomer uitnodigen en centraal stellen in een eenmalige, kleinschalige setting. 

Gezocht: betrokken lezers 

Er zijn nu 5 sessies gepland. We zoeken in totaal dus 30 lezers. De data zijn: 

  • Zaterdag 13 juni, zaterdag 20 juni (volgeboekt), zaterdag 27 juni (volgeboekt), zaterdag 4 juli (volgeboekt) en zaterdag 11 juli.
  • Tijdstip: 10.30 - 12.30 uur 
  • Plaats: Theater in boekhandel Donner

    lees verder

 zaterdag 27 juni: Vanessa Oostijen - Tussenruimte

Vanessa van Oostijen - Willemieke Kars
©Willemieke Kars

 

Tussenruimte

Christina heeft het voor elkaar: zij en haar geliefde Tom gaan trouwen, ze hebben een etage gevonden waar ze kunnen wonen en werken, en Christina is ook nog eens net begonnen aan een groot project dat haar carriere als papierkunstenaar naar grote hoogten kan stuwen. Maar lang duurt haar geluk niet. Tom krijgt een uniek aanbod om als trompettist een baanbrekend stuk te gaan spelen en vertrekt naar Tokio. Om hun creatieve processen niet te verstoren door het gemis, besluit het stel weinig tot geen contact te onderhouden. Eenmaal aan de andere kant van de wereld blijkt de beroemde componist die Tom had uitgenodigd spoorloos. In een verlaten woning overgelaten aan zijn lot, wordt Tom gedwongen zijn innerlijke demonen in de ogen te kijken. In de stilte die ontstaat lijkt er ruimte voor iets nieuws. Intussen kan Christina zich helemaal op haar werk storten, maar naarmate de tijd verstrijkt verdwijnt Tom stilaan uit het vizier en wordt het steeds onduidelijker wat echt is en wat niet. Wanneer Christina's overbuurman, de schrijver Martin, steeds nadrukkelijker in haar leven figureert en het hoofdpersonage uit zijn nieuwe roman verdacht veel op Christina lijkt, is het onduidelijk wie de touwtjes in handen heeft.

Vanessa Oostijen (Stadskanaal, 1980) studeerde Nederlands en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon als redacteur bij Quote en werkte gedurende acht jaar als chef mode en schrijvend redacteur voor het mannenmagazine Esquire. In 2016 zegde ze haar baan op om te schrijven en ging ze aan de slag als freelance illustrator. Ze illustreerde het kinderboek Het Rekenrijk (2017) en tekent wekelijks voor Volkskrant Magazine.