0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De zomer van de debutanten #3: Gerda Blees

De zomer van de debutanten #3: Gerda Blees
za 27 juni 202010:30 - 12:30
georganiseerd door Donner

Vanaf 13 juni nodigen wij gedurende vier zaterdagen een debuterende romanschrijver uit voor een mini leesclub. Bij elke auteur mogen zes lezers aanschuiven die met ons in gesprek gaan met de schrijver. De betreffende uitgeverijen stellen gratis de boeken beschikbaar (u hoeft alleen de gewenste titel af te halen in de winkel); Donner zorgt voor de organisatie. Samen gaan we op zoveel mogelijk manieren de buitenwereld op de hoogte brengen van de betreffende auteurs en hun boeken.

  • Entree: Dit evenement is volgeboekt.
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Vanwege de coronacrisis hebben we de programmering in ons theater tijdelijk moeten stilleggen. Heel spijtig, juist nu we na de verbouwing een mooie theaterruimte tot onze beschikking hebben. Graag hadden we onze klanten hier ontvangen! Er zijn door de nieuwe situatie gelukkig veel online initiatieven rondom lezen en het boek ontstaan. Wij dragen daar, met name via onze sociale media, ook aan bij. Maar toch willen we u graag ook letterlijk ‘op eigen terrein’ iets aanbieden, dat in overeenstemming met de coronamaatregelen haalbaar is.

Voor iedereen in het boekenvak is het momenteel zoeken om de juiste aandacht te krijgen in een acceptabele vorm. Zo ook voor debutanten. Ooit debuteerden Gerard Reve, Hella Haase, Harry Mulisch en Judith Herzberg. Gelauwerde schrijvers werden het. Had u er achteraf bij willen zijn, wanneer er rond de verschijning van hun eerste boek een eenmalige leesclub was georganiseerd? U zou hebben teruggekeken op een memorabele gebeurtenis. Elke debutant is een belofte. Wij willen een aantal van hen die onlangs debuteerden deze zomer uitnodigen en centraal stellen in een eenmalige, kleinschalige setting. 

Gezocht: betrokken lezers 

Er zijn nu 5 sessies gepland. We zoeken in totaal dus 30 lezers. De data zijn: 

  • Zaterdag 13 juni, zaterdag 20 juni (volgeboekt), zaterdag 27 juni (volgeboekt), zaterdag 4 juli (volgeboekt) en zaterdag 11 juli.
  • Tijdstip: 10.30 - 12.30 uur 
  • Plaats: Theater in boekhandel Donner

    lees verder

 zaterdag 27 juni: Gerda Blees - Wij zijn licht

Gerda Blees - Keke Keukelaar
©Keke Keukelaar 

 

Wij zijn licht

Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van Woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Van wereldvreemde idealisten aan de rand van de maatschappij zijn de drie plotseling verdachten in een strafzaak geworden. Door de ogen van de nacht, de buren, de twijfel, de vader van een van de huisgenoten, een sinaasappelgeur en vele andere personages en entiteiten zien we hoe elk van de betrokkenen een ander antwoord geeft op de vraag hoe Elisabeth kon overlijden. Wie is er schuldig? En heeft de woongroep nog een toekomst? Wij zijn licht is een beklemmende en tegelijkertijd hoogst vermakelijke roman over kleine mensen in een grote wereld, en hun verbindende maar ook vernietigende verlangen om in verheven idealen te geloven.

Gerda Blees (1985) debuteerde met de verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet. Lovende kritieken vielen haar ten deel, alsook het C.C.S. Crone Stipendium. In 2018 verscheen haar poëziedebuut Dwaallichten, genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs.