• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
vr 25 november 201619:30 - 20:30
georganiseerd door Donner

Debutanten Emy Koopman en Merlijn Kerkhof vertellen over hun boeken bij Donner

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium
Debutanten Emy Koopman en Merlijn Kerkhof  vertellen over hun boeken bij Donner

Ze zijn jong, komen uit Rotterdam en brachten allebei onlangs hun eerste boek uit.

Emy Koopman (1985) kwam met ‘Orewoet’, een indrukwekkende roman over de vloeibare scheidslijn tussen begeerte en waanzin. NRC beloonde dit sterke debuut met vier sterren. Merlijn Kerkhof (1986) maakte een inleiding tot de klassieke muziek: ‘Alles begint bij Bach’. Kerkhof legt pakkend en humorvol uit wat de kracht van klassieke muziek is en waarom het niet eng en exotisch is, schreef het AD. Vrijdag 25 november 19:30 uur vertellen ze over hun boeken in Donner (en Merlijn zal natuurlijk ook muziek laten horen).

 

Orewoet

Emy Koopman ontleende de titel van Orewoet aan de erotisch geladen middeleeuwse gedichten van de mystica Hadewych. In Orewoet vertellen een alleenstaande moeder, een teruggetrokken puber en een rasopportunist over hun afwezige geliefde, vader, vriend. Ze proberen de wereld naar hun hand te zetten, maar controle en beheersing leggen het af tegen het soort verlangen dat je binnenstebuiten keert. Emy is niet alleen schrijver, ze is ook onderzoeker en promoveerde recentelijk aan de Erasmus Universiteit op een proefschrift over literatuur en empathie.

NRC over Orewoet: De schrijfster van dit sterke debuut heeft in alle opzichten macht over de taal.

 

 

Alles begint bij Bach

Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Wat is er zo goed aan de Negende symfonie van Beethoven of de atonale muziek van Arnold Schönberg, en hebben we eigenlijk een Nederlandse Mozart gehad? In Alles begint bij Bach geeft Merlijn Kerkhof ons antwoord op die vragen. Alles begint bij Bach is een boek van iemand die zijn onbegrensde liefde voor muziek met passie wil overbrengen. Een toegankelijk en vermakelijk begin van een muzikale ontdekkingstocht.

De Telegraaf over Alles begint bij Bach: Het leest als een warm pleidooi voor klassiek en dat is in deze tijd broodnodig.