0

Uitreiking eerste exemplaar 'Denkend aan Donner – Een ode aan het lezen'

Uitreiking eerste exemplaar 'Denkend aan Donner – Een ode aan het lezen'
za 26 oktober 201916:00 - 18:00
georganiseerd door Donner

Overhandiging van het eerste exemplaar van het boek 'Denkend aan Donner – Een ode aan het lezen' aan burgemeester Ahmed Aboutaleb, waarna hij het nieuwe Donner officieel voor geopend verklaart.

  • Entree: 16:00 | toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Onder de titel Denkend aan Donner – Een ode aan het lezen hebben maar liefst 46 auteurs een speciaal voor deze gelegenheid geschreven bijdrage geleverd. Er werken schrijvers van fictie en non-fictie aan mee. De uitgave Denkend aan Donner is vanaf zaterdag 26 oktober - uitsluitend bij Donner - verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. Het boek is een geschenk aan de klanten van Boekhandel Donner voor hun jarenlange support tijdens de verbouwing.

Programma

Overhandiging van het eerste exemplaar van Denkend aan Donner – Een ode aan het lezen aan burgemeester Aboutaleb, waarna hij het nieuwe Donner officieel voor geopend verklaart. Aansluitend de uitreiking van het eerste exemplaar van het deeltje uit de serie ‘Het Rotterdams erfgoed’ over het rijksmonument aan de Coolsingel, door burgemeester Aboutaleb aan de directie van Donner. 

De afgelopen jaren heeft Bureau Monumenten en Cultuurhistorie bij speciale gebeurtenissen steeds een mini-uitgave gedaan. Ook ditmaal geeft ze een klein boekje uit in haar serie ‘Het Rotterdams Erfgoed’. Alle 15 uitgaves tot nu toe zijn nu gebundeld in een mooi doosje dat vanaf 26 oktober te koop is in Rotterdamse winkel.

Hella de Jonge, Marcel Möring, Derek Otte en Jolande Withuis zullen aansluitend hun bijdrage, die ze speciaal voor de Donnerbundel hebben geschreven, voorlezen.

We sluiten de feestelijke middag af met een optreden van The Amazing Stroopwafels.

foto: Nina Valkhoff

Dit evenement is onderdeel van het feestelijke openingsprogramma van Donner.