0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Derek Otte presenteert zijn nieuwe bundel Miose

Derek Otte presenteert zijn nieuwe bundel Miose
vr 11 december 202014:00 - 19:45
georganiseerd door Donner

Op vrijdag 11 december a.s presenteert uitgeverij Rorschach bij Donner de vierde bundel van Derek Otte: 'Miose'. De hele dag zal onze voormalige stadsdichter, Derek Otte, optreden in ons theater.

  • Entree: 14:00 - 19:45 | reserveren verplicht via onderstaande tijdsloten
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam


Ruim twee jaar schreef Otte aan Miose. De titel verwijst naar verkleinende pupillen; het verschijnsel dat optreedt wanneer er licht in het oog valt. Via vier verschillende hoofdstukken, waarin ‘het licht zien’ telkens een andere rol speelt, beweegt het nieuwe werk van Otte van schijnen (I) naar stralen (IV). Tussendoor werpt Otte een blik naar buiten door het venster (II) en een blik naar binnen in de spiegel (III). De gedichten, oneliners en korte verhalen gaan over ondermeer fysieke en mentale gezondheid, ‘mannelijkheid’, hulp vragen en lessen leren. Van hyperpersoonlijk tot maatschappijkritisch en van ziedend tot angstig: filosofische overpeinzingen, gelaagde boodschappen en gortdroge humor wisselen elkaar in rap tempo af.

Wij nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van Miose, op vrijdag 11 december 2020 in boekhandel Donner. We werken met een tijdslot van 45 minuten, telkens startend op het hele uur. De eerste sessie duurt van 14:00 tot 14:45 uur, de tweede van 15:00 tot 15:45 uur, enzovoort, tot de laatste sessie van 19:00 tot 19:45 uur. Reserveren is verplicht. Zie hieronder. Na een kort programma, telkens toegankelijk voor 30 personen, is er de gelegenheid tot het aanschaffen en laten signeren van de bundel. Gedurende de hele periode in de boekhandel is het dragen van een mondkapje verplicht. 

Een blauwe button hieronder laat zien dat er in dit tijdslot nog plek is voor reserveringen. Als het tijdslot volgeboekt is kleurt de button rood.

NB De laatste twee tijdsloten, tijdslot 5 en 6, zijn uitsluitend bestemd voor degenen, die reeds een exemplaar van het boek hebben aangeschaft bij Derek Otte/uitgeverij Rorschach.

Geef in het uitgekozen tijdslot duidelijk aan met hoeveel personen u komt en of uw gezelschap uit 1 huishouden bestaat. (max. 2 personen per aanmelding)
Mocht de link niet werken, dan kunt u uw aanvraag sturen naar donnernieuwsbrief@donner.nl ovv uw gegevens en het gewenste tijdslot.

Tijdslot 1. - 14:00-14:45

Tijdslot 2. - 15:00-15:45

Tijdslot 3. - 16:00-16:45

Tijdslot 4. - 17:00-17:45

Tijdslot 5. - 18:00-18:45

Tijdslot 6. - 19:00-19:45

Derek Otte (Rotterdam, 1988) Woordkunstenaar Derek Otte (Rotterdam, 1988) heeft als spoken word-artiest en dichter sinds 2010 al op menig podium in Nederland en Vlaanderen gestaan. Voorheen vatte hij als huisdichter van radiozender FunX (2013 - 2017) dagelijks het nieuws samen op rijm. In 2017 en 2018 was hij Stadsdichter van Rotterdam. In de stad waar zijn woorden inmiddels menig gebouw sieren, richtte hij in 2012 het woordkunstpodium Paginagroots op en doceert hij sinds 2015 het keuzevak Spoken Word aan de Hogeschool. Zijn zinnen zijn afwisselend scherp en luchtig, persoonlijk  en maatschappelijk, vrolijk en ernstig. Identiteit(en), menselijke relaties, de grote stad en filosofie vormen belangrijke thema's in zijn geschreven en gesproken werk. Na Regelgeving (2015), TOFLOF (2017) en Woorden Zijn Daden (2018) brengt Otte met Miose zijn vierde bundel uit via uitgeverij Rorschach, de uitgeverij die hij samen met vriend en college Manu van Kersbergen oprichtte.

Derek Otte (1988) neemt in Miose zijn eigen zienswijze onder de loep. Simpelweg omdat de manier waarop je naar jezelf kijkt, doorslaggevend is in de betekenis die je aan je omgeving toebedeelt. Bespiegelen, reflecteren, absorberen en weerkaatsen: Otte geeft zich in deze bundel over aan de stortvloed aan straling die het leven op ons loslaat. Met Miose presenteert Derek Otte alweer zijn vierde bundel en bewijst hij één van de meest sprekende dichters van zijn tijd. Geen literaire pretenties, geen hoogdravende voordrachten, maar een Rotterdamse recht-voor-je-raapheid die de deur open zet voor een ieder. Oog om oog. Ziel tot ziel.

TOFLOF What you see is what you get. Althans, dat is het wenselijke uitgangspunt. Toch is ook niks wat het lijkt. Maar welk licht je er ook op laat schijnen; uiteindelijk bepalen we zelf hoe een realiteit te interpreteren, hoe een waarheid te bezien. Hoe licht op te vangen en te verwerken tot een passende verbeelding.

Evenals voor TOFLOF (2017) en Woorden zijn daden (2018), verzorgden Shon Price en Jerry Ronda het ontwerp van de cover en de binnenzijde. Ook verzorgden zij de illustraties, geheel in de tekenstijl zoals die tijdens de Verlichting gangbaar was in wetenschappelijke werken. Ook voor Miose lag de (eind)redactie in handen van Manu van Kersbergen.