0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Driemaal Dickens

Driemaal Dickens
do 22 februari 2018

door Leon van Vliet | Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

The Nonesuch Press was een Engelse Private Press opgericht in 1922 in Londen door éne Francis Meynell en zijn dekselse kornuiten. De originele uitgaven ( zo’n 140 in totaal ) zijn erg gewild onder verzamelaars, erg schaars en tamelijk kostbaar. Een aantal van die lollige uitgaven zijn herdrukt van af 2005 en worden hier en daar aangeboden. En dat is maar goed ook want er zijn er nu een paar hier bij Donner. Allen van Charles Dickens. En niet de minsten.

Binnen handbereik zijn er nu de 'Life and adventures of Nicholas Nickleby, containing a faithful account of the fortunes, misfortunes, uprisings, downfallings and complete career of the Nickleby Family'. Een luxe gebonden uitgave van maar liefst 835 bladzijden. Deze Nonesuch Press reprint uit 1938 is helemaal af met de complete tekst van Charles Dickens aangevuld met de illustratraties die door hemzelf destijds zijn geselecteerd. Dat is fijn !

Uit hetzelfde mooie hout gesneden zijn de uitgaven van 'Oliver Twist' ( alle dolle avonturen in meer dan 400 bladzijden ) en de 'Christmas Books' bestaande uit A Christmas Carol, The Chimes, The Cricket on the Hearth, The Battle of Life en The Haunted Man.

Je zou bij wijze van spreken bijna al weer zin krijgen in de feestdagen! Van deze sjieke Dickens uitgaven zwerven er niet veel rond in Rotterdam. En ook niet in Nederland. Het is maar dat u het weet. Doe eens gek en sleep ze alle drie naar uw winkelmand. 15 Euro per stuk. No joke !

 

Leon van Vliet
Leon van Vliet Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Over Leon van Vliet

Als er ergens een voordeeltje te behalen valt is Leon er als de kippen bij. Hij koopt in binnen- en buitenland de mooiste boeken in voor weinig geld. Daar wordt u als klant dan uiteindelijk weer blij van.