0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Duo-boekpresentatie over spiritueel leraar Jiddu Krishnamurti

Duo-boekpresentatie over spiritueel leraar Jiddu Krishnamurti
vr 11 november 201614:00 - 16:00
georganiseerd door Donner

Stichting Krishnamurti Nederland organiseert in samenwerking met Uitgeverij Synthese en boekhandel Donner een duo-boekpresentatie geheel in het teken van een van de meest oorspronkelijke denkers van onze tijd: Jiddu Krishnamurti.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Opvoeding staat centraal in Krishnamurti’s levensvisie en komt als thema voortdurend terug in zijn werk. In 'Klaar voor het leven' zijn een reeks niet eerder in het Nederlands verschenen toespraken gebundeld die speciaal gericht zijn tot leerlingen, ouders en leraren. Krishnamurti bespreekt er een groot aantal onderwerpen die vooral van betekenis zijn voor wie aan het begin van zijn of haar leven staat, of die op enig moment het leven een nieuwe wending wil geven.

Dr. Martin van Kalmthout is schrijver en psychotherapeut. In 2017 zal een nieuw boek van hem verschijnen, getiteld: Oog in oog met jezelf. Het boek is een product van zijn interesse in zowel het werk van de psychotherapeut Carl Rogers als dat van Jiddu Krishnamurti. In dit kader wordt ‘Het religieuze’ niet langer beschouwd als het exclusieve domein van de traditionele religies, maar als een inspiratiebron voor iedereen die op eigen kracht op zoek gaat naar de zin van zijn bestaan.

Programma:

14.00:    Aanvang

14.15:   Welkomstwoord – Gerolf T’Hooft (uitgeverij Synthese)

14.30:   Het religieuze volgens J. Krishnamurti – presentatie door Dr. Martin van Kalmthout

15.30:   Gezellig samenzijn

16.00:   Einde

 

Het recent herdrukte 'Als een wit zeil op de blauwe zee' – het mooiste van Krishnamurti is een ideale introductie voor iedereen die nog niet eerder met zijn werk in aanraking is gekomen. Deze unieke bloemlezing is samengesteld door Hans van der Kroft en zal evenals Klaar voor het leven op deze dag verkrijgbaar zijn.