0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

DWDD Boek van de Maand februari

DWDD Boek van de Maand februari
wo 26 februari 2020

Pastorale van Stephan Enter is door het boekenpanel van De Wereld Draait Door gekozen tot Boek van de Maand november.

'Cliënt E. Busken' van Jeroen Brouwers is door het boekenpanel van De Wereld Draait Door gekozen tot Boek van de Maand februari. 

In "Cliënt E. Busken' van Jeroen Brouwers zit de hoofdpersoon vastgegord in zijn rolstoel op de gesloten afdeling van een instelling waar hij tegen zijn zin verblijft en denkt, piekert, maalt en bedoelt. Hij zegt niets en misschien is er iets mis met zijn gehoor, maar van wat om hem heen gebeurt blijft hij een scherp waarnemer en inwendig voorziet hij zijn medebewoners en het personeel van snerpend commentaar. Ongericht wentelen zijn gedachten door elkaar en bewegen zich van verontwaardiging en machteloos verzet tegen zijn situatie via troebele herinneringen naar megalomanie. "Cliënt E. Busken' beschrijft een dag van zijn verblijf in de psychiatrische instelling. Navrant en hilarisch openbaart zich een warrig geestesuniversum.

Verder werden besproken: 'De kolibrie' van Sandro Veronesi, 'Eens ging de zee hier tekeer' van Eva Vriend en 'De dood van Harriet Monckton' van Elizabeth Haynes.