0

DWDD Boek van de maand september

DWDD Boek van de maand september
do 26 september 2019

Het boekenpanel van DWDD koos als Boek van de Maand september voor Zwarte Schuur van Oek de Jong.

Het DWDD All Star Boekenpanel, bestaande uit Ronnie Terpstra (Boekhandel Van der Velde, Leeuwarden), Grietje Braaksma (Broese Boekverkopers, Utrecht), Wouter Cajot (’t Stad Leest, Antwerpen) en Manda Heddema (Boekhandel De Koperen Tuin, Goes) koos deze maand voor 'Zwarte Schuur' van Oek de Jong.

Zwarte schuur begint in een taxi naar het Stedelijk Museum en eindigt op de veerboot naar Texel. Tussen die twee tripjes volgen we succesvol schilder Maris Coppoolse en zijn ook al succesvolle vrouw Fran door een huwelijkscrisis. We reizen met hen naar de Elzas, La Gomera, Stromboli, New York, en Zuid-Beveland, we gaan terug naar eerdere relaties, naar hun vroegste jeugd en diepste trauma’s, de gebeurtenissen die hen voor altijd gevormd – of vérvormd – hebben. Het hoofdthema van Zwarte schuur is een incident uit de jeugd van de hoofdpersoon Maris Coppoolse dat hem de rest van zijn leven blijft achtervolgen, als veertienjarige heeft hij de dood meegemaakt van een vriendinnetje Matty met wie hij zijn eerste erotische ervaring zou hebben in een boerenschuur (zwarte schuur). Was het een ongeluk? Of was het moord?

Verder werden besproken 'Zoo lang ik hoop te leven' van Claudia Carli, 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman en 'De zeven gehangenen' van Leonid Andrejev.

Bron: dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl