• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Een kleine geschiedenis van pasta

Hoe tien pastagerechten de wereld veroverden

Luca Cesari

Alle bindwijzen en edities

Een kleine geschiedenis van pasta

Hoe tien pastagerechten de wereld veroverden

Luca Cesari

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Leverbaar, de levertijd is 2 werkdagen.
  • Niet op voorraad in onze winkel
€ 27,99
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken.

Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese?

In Een kleine geschiedenis van pasta belicht culinair historicus Luca Cesari op verhalende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien favoriete pastagerechten. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd. De schat aan prachtige verhalen vult hij aan met verschillende recepten. Zowel de klassieke, de populairste als de innovatiefste varianten van deze bekende gerechten komen voorbij.

Een kleine geschiedenis van pasta van Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.

‘Toch is dit een verrukkelijk heilige huisjes omver schoppend boek, zeer kundig uitgezocht. Een aanrader dus, waarvan ik hoop dat ook heel veel Italianen het lezen.’ – De Volkskrant



Luca Cesari is culinair historicus. Hij schrijft voor diverse bladen, waaronder Gambero Rosso: hét tijdschrift in Italië over eten en koken.

Specificaties

  • Uitgever
    Ambo|Anthos
  • Vertaler
    Carolien Steenbergen, Annemart Pilon, Jeanne Crijns
  • Druk
    1
  • Verschenen
    jun. 2021
  • Bladzijden
    304
  • Genre
    Kookkunst / eten en drinken
  • Afmetingen
    223 x 147 x 29 mm
  • Gewicht
    492 gram
  • EAN
    9789026356469
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Toscanini: pasta

Toscanini: pasta

Maud Moody
€ 35,00
Simpel

Simpel

Yotam Ottolenghi
€ 33,99
Chez Bijdendijk

Chez Bijdendijk

Joris Bijdendijk
€ 34,99
Brutto

Brutto

Russell Norman
€ 34,99
Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien Wekking
€ 26,99
De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken

Raquel Palla Lorden
€ 34,99