0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Eenmalige Leesclub rond Carys Davies

Eenmalige Leesclub rond Carys Davies
wo 19 februari 202019:30 - 21:30
georganiseerd door Donner

GEWELDIG NIEUWS! CARYS DAVIES komt speciaal over voor de Leesclub! De Nederlandse uitgever Uitgeverij J.M. Meulenhoff vindt deze Leesclub zo leuk dat ze Carys hebben uitgenodigd aanwezig te zijn. Definitief programma volgt. U kunt nog meedoen, u heeft nog twee weken om dit prachtige boek te lezen. Vergeet u niet aan te melden!

  • Entree: Inloop 19:00 uur | toegang gratis
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Inleiding door Jan van Mersbergen. Hubert van Belois wil graag met lezers in gesprek over de prachtige debuutroman 'WEST' van Carys Davies. Als liefhebber van mooie literatuur en om zijn liefde voor deze schrijfster met lezers te delen. En natuurlijk om te kijken of u het ook zo mooi vindt. Omdat haar eerdere boeken, verhalenbundels, nog niet vertaald zijn en zo mogelijk nog mooier zijn hopen we dat deelnemers (daarna) ook de Engelstalige verhalen willen lezen.

Dit moet je ECHT lezen! We hebben het over Carys Davies. De eerste vertaling van haar werk verschijnt half januari en heet West*:

“Het is het jaar 1815, Cy Bellman gaat op weg.
Hij gaat op een onmogelijke zoektocht waar hij – misschien als enige – in gelooft. Hij laat zijn dochter Bess achter die haar vaders route volgt op kaarten en wacht op zijn brieven.
Ze gaan beiden hun eigen gevecht aan met de gevaren die ze op hun pad tegenkomen. En hun verhalen komen op een bijzondere manier weer samen.”


Laat uw interesse weten via donnerbibliotheek@donner.nl
Dan houden we u op de hoogte

O ja: het boek moet u natuurlijk wel gelezen hebben -:)
 

Update! Inleiding door Jan van Mersbergen.

Jan van Mersbergen, is auteur van onder andere: "De onverwachte rijkdom van Altena", winnaar NRC lezersprijs 2019.
Jan is onder de indruk van West en zal een uitgebreide inleiding geven over West.

 
Jan van Mersbergen (Gorinchem, 1971) debuteerde in 2001 met de roman De grasbijter, waarmee hij genomineerd werd voor de Debutanten Prijs. Bij Uitgeverij Cossee verschenen ook De macht over het stuur (2003), De hemelrat (2005), Morgen zijn we in Pamplona (2007) en Zo begint het (2009). Met zijn roman Naar de overkant van de nacht (2011) brak hij door bij het grotere publiek, won hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en werd hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuur Prijs. De in 2014 verschenen roman De laatste ontsnapping werd bekroond met de prestigieuze F. Bordewijkprijs. Twee van zijn romans worden verfilmd. Zijn roman De ruiter verscheen in 2016. Zijn werk is vertaald in het Engels, Frans, Spaans, Duits en Turks. In maart 2019 verschijnt De onverwachte rijkdom van Altena.

© Jelmer de Haas

Hubert van Belois is samen met Jeroen van Broekhuizen verantwoordelijk voor Donner in de Bieb. Hij werkt al meer dan 30 jaar in het boekenvak en organiseerde al vele evenementen rond boeken en auteurs. De meeste memorabele was een bustocht met lezers naar Luik en Eupen voor de presentatie van Onze Oom van Arnon Grunberg.