• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Arabesque

De keukens van Marokko, Turkije & Libanon

Claudia Roden

All bindings and editions

  • Hardback / bound

    2019

    €33.99

Arabesque

De keukens van Marokko, Turkije & Libanon

Claudia Roden

Hardback / bound | Dutch
  • out of stock
€33.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!

De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.

Claudia Roden keert in Arabesque terug naar Turkije, Libanon en Marokko en gaat op speurtocht
naar nieuwe en oude receptuur uit die landen. Tevens doet zij een poging om erachter te komen hoe de kookstijlen zich sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, toen zij deze keukens voor het eerst onder onze aandacht bracht, hebben ontwikkeld. Het resultaat is een eerbetoon aan de culinaire tradities en de hedendaagse keuken van deze fascinerende landen - van de mezze-gerechten uit Turkije en de zoete deegwaren uit Libanon tot de onmiskenbare smaken en specerijen van Marokko. Claudia Roden schreef in haar onnavolgbare stijl een enthousiast en beeldend boek vol verhalen, herinneringen en verrukkelijke gerechten.

'Rodens grote gave is dat zij niet alleen een keuken tevoorschijn tovert, maar de hele cultuur waaraan deze ontspringt. Ik ben dol op Claudia Roden - ze is geniaal.' NIGELLA LAWSON

'Roden is geweldig, meer dan wie ook heeft zij met respect voor de geschiedenis en de mensen de Arabische keuken op de kaart gezet.' NRC



Claudia Roden is de auteur van vele cultuur-historische kookboeken. Ze had een kookprogramma op de BBC, werd en wordt over de hele wereld uitgenodigd om te spreken over gastronomie en heeft allerlei onderscheidingen gekregen, in Nederland bijvoorbeeld de Prins Claus Prijs (1999) en de Johannes van Dam prijs (2012).

Specifications

  • Publisher
    Fontaine Uitgevers
  • Translator
    Hennie Franssen, Kien Seebregts
  • Edition
    1
  • Pub date
    Nov 2019
  • Pages
    352
  • Theme
    General cookery and recipes
  • Dimensions
    251 x 193 x 28 mm
  • Weight
    993 gram
  • EAN
    9789059560932
  • Hardback / bound
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

related products

Brutto

Brutto

Russell Norman
€34.99
REPEAT

REPEAT

Antoinette Hertsenberg
€32.50
Dé bakplaat

Dé bakplaat

Rukmini Iyer
€19.99
Noodles 101

Noodles 101

Thomas Drinkenburg
€22.99
Taco's

Taco's

Sandra Mahut
€11.99