Filters
-
Theme
- Lifestyle, Hobbies and Leisure
- Mathematics and Science
- Health, Relationships and Personal development
- Reference, Information and Interdisciplinary subjects
- Society and Social Sciences
- Economics, Finance, Business and Management
- Technology, Engineering, Agriculture, Industrial processes
- Children’s, Teenage and Educational
- Biography, Literature and Literary studies
- Earth Sciences, Geography, Environment, Planning
- Medicine and Nursing
-
Product form
-
Language
-
Price
Results for 'harold mcgee'
-
De geuren van de wereld
De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruikenTruffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Onze huid die metalig kan ruiken. Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla's aan honing. De aarde die aards ruikt als droogte plaatsmaakt voor regen. Harold McGee neemt ons mee op zijn zintuigelijke reis door de wereld van geuren: van de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, via de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, naar de geuren van voedsel en drank. Ontdek met hem de verborgen geuren van het gewone (natte bestrating en gemaaid gras) en het buitengewone (vers brood en chocolade); van het heerlijke (rozen en vanille) en het onaangename (bedorven vlees en rotte eieren). Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten, verweven met persoonlijke observaties, laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen. Zijn nieuwe meesterwerk is de complete wetenschap en taxonomie van geuren; het overrompelende resultaat van tien jaar onderzoek. Welkom in de wondere osmokosmos van Harold McGee.
€ 24,99 -
The Noma Guide to Fermentation
Including koji, kombuchas, shoyus, misos, vinegars, garums, lacto-ferments, and black fruits and vegetablesThe world's most influential chef redefines the possibilities of a restaurant cookbook by sharing new techniques for fermentation--the "secret sauce" behind every dish at Noma, the world's leading restaurant, and one of the most important food topics today--and offering revolutionary knowledge and original recipes for home cooks and professional c
€ 48,50 -
Mcgee On Food And Cooking: An Encyclopedia Of Kitchen Science, History And Culture
A masterpiece of gastronomic writing; a rich, addictive blend of chemistry, history and anecdote that no self-respecting foodie or cook can afford to be without.
€ 62,50 -
Over eten en koken
wetenschap en cultuur in de keukenHarold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt of hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, is dit boek geschreven.Persrecensies'Een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' Jamie Oliver'Voor iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' Johannes van Dam
€ 50,99 -
Uses for Obsession
A Chef's MemoirAn intimate, searing and hopeful memoir meets manifesto that reframes the way we think about restaurants, cooking, hospitality, leadership and humanity from one of the most respected chefs in the world.
€ 24,95 -
Nose Dive
A Field Guide to the World's Smells€ 23,95 -
Nose Dive
A Field Guide to the World's SmellsAn authoritative guide to taste and our senses from world-renowned foodwriter, Harold McGee.
€ 48,50 -
La cocina y los alimentos: Enciclopedia de la ciencia y la cultura de la comida / On Food and Cooking
€ 52,50 -
Under Pressure
Cooking Sous VideThere is wonderment in cooking sous vide - in the ease and precision (salmon cooked at 123 degrees versus 120 degrees!) and the capacity to cook a piece of meat (or glaze carrots, or poach lobster) uniformly. This book shows us how sous vide, which involves packing food in airtight plastic bags and cooking at low heat, achieves flavour.
€ 89,95 -
Buyology
How Everything We Believe About Why We Buy is WrongBuyology shares the fruits of this research, revealing for the first time what actually goes on inside our heads when we see an advertisement, hear a marketing slogan, taste two rival brands of drink, or watch a programme sponsored by a major company.
€ 16,50 -
Physiology of Taste
Brillat - Savarin's unique, exuberant collection of dishes, experiences, reflections, history and philosophy raised gastronomy to an art form.
€ 23,50 -
On Food and Cooking
The Science and Lore of the KitchenAn updated twentieth-anniversary edition of the classic culinary reference features ninety percent new material and provides a wealth of kitchen tips, food-preparation techniques, folklore, literary anecdotes, and health information, in a volume that features particular coverage of trends from the p
€ 54,95