• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Beiroet

Verhalen en recepten uit een mediterrane stad

Merijn Tol

Beiroet
Beiroet

All bindings and editions

  • Paperback

    2021

    €28.99

Beiroet

Verhalen en recepten uit een mediterrane stad

Merijn Tol

Paperback | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€28.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Beiroet, die magische mediterrane stad aan de zee, waar het altijd bruist, waar het altijd leeft, viel op 4 augustus 2020 in een paar seconden stil door een enorme explosie in de haven. Een belangrijke reden voor Merijn Tol om met deze herziene uitgave met extra hoofdstuk en nieuwe receptuur te laten zien wat er afgelopen jaar in Beiroet gebeurde: de ramp, de financiële crisis, COVID maar ook de troost van eten en de inspirerende veerkracht van de Libanezen.
In Beiroet – verhalen en recepten uit een mediterrane stad beschrijft Merijn door de ogen van haar vrienden, de rijke food scene van haar favoriete Beiroet. Met verhalen, foto’s en natuurlijk recepten neemt ze je mee door diverse wijken van de stad. Maak kennis met de tien regels van Kamal om de beste tabouleh te maken, een kibbeh van pompoen met ui of de lekkerste man’ouche met za’atar en rozenblaadjes.
Naast de vele recepten bevat het boek talloze adressen, foto’s en tips om deze stad te bezoeken. Maak met dit kookboek kennis met de verslavende geuren, de krachtige bewoners en het meeslepende, vaak geïmproviseerde leven in Beiroet.

Merijn Tol is kok, ontwikkelt receptuur, culinaire concepten, schrijft over eten en is foodstylist. Ze werkt als culinair redacteur voor delicious. en schrijft wekelijks een smulpaap (column) in Het Parool. Samen met Nadia Zerouali schreef zij bekroonde kookboeken over de Arabisch-mediterrane keukens. Zij hebben samen ook de productlijn Nadia & Merijn’s SOUQ.
Merijn reist veel door Zuid-Europa, de Maghreb en het Midden- Oosten om Arabische keukens te onderzoeken en te koken met de lokale vrouwen. De keuken is voor haar een plek om mensen te verbinden.

Specifications

  • Publisher
    Nijgh & Van Ditmar
  • Edition
    2
  • Pub date
    Jun 2021
  • Pages
    304
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • Dimensions
    235 x 190 x 28 mm
  • Weight
    1037 gram
  • EAN
    9789038810379
  • Paperback
    Paperback
  • Language
    Dutch

related products

Patisserie Coucou

Patisserie Coucou

Enzo Pérès-Labourdette
€38.99
De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€25.99
Meesterbakkers

Meesterbakkers

Zineb El Moudden
€25.99
Afvallen zonder bullshit

Afvallen zonder bullshit

Lot Beukers
€25.99
Brutto

Brutto

Russell Norman
€34.99