• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Bij Bijdendijk thuis

Dagelijkse kost voor iedereen

Joris Bijdendijk & Joël Broekaert

Bij Bijdendijk thuis
Bij Bijdendijk thuis

Bij Bijdendijk thuis

Dagelijkse kost voor iedereen

Joris Bijdendijk & Joël Broekaert

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€38.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Chef Joris Bijdendijk kookte in acht jaar tijd drie Michelinsterren bij elkaar. Voor Bridges in 2014, RIJKS in 2017 – waarvan hij de executive chef is – en recent voor zijn in 2019 geopende restaurant Wils. Bijdendijk promoot de keuken van de Lage Landen, gekenmerkt door het gebruik van Nederlandse producten. In 2017 verscheen zijn eerste kookboek Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen, waarmee hij een nominatie kreeg voor Het Gouden Kookboek 2018. In 2021 volgt zijn tweede kookboek: Bij Bijdendijk thuis. Dagelijkse kost voor iedereen.

Auteursfoto © Anne Timmer Culinair journalist Joël Broekaert is onder meer restaurantcriticus voor NRC Handelsblad en voor het tijdschrift Vrij Nederland schrijft hij over eten en voeding onder de naam ‘de Alleseter’. Ook presenteerde Joël meerdere tv-programma’s. In De Wereld Draait Door hadden Joël en Joris samen de rubriek ‘Waarom eten we dit niet?’.

Maandagochtend: rennen, vliegen, springen, de kinderen moeten naar school. Een snel ontbijt van melk en granen, en filterkoffie voor Joris zelf. Het échte eetplezier vindt plaats op andere momenten. In dit kookboek neemt chef-kok Joris Bijdendijk je mee in wat er zoal thuis op tafel verschijnt.
Pompoensoep op een snelle dinsdagavond, woensdag hazelnootpasta maken voor op een boterham, couscous royale op de vrijdag, de zaterdag beginnen met een luxe broodje haring en ’s avonds uitpakken met rendang, zondagmiddag kombucha maken en vervolgens de week afsluiten met Surinaamse bruine bonen met rijst; het kan allemaal in huize Bijdendijk.

Dankzij de ruim honderd recepten en de helder beschreven technieken, kan iedereen thuis leren een kreeft schoon te maken of een goede brioche te bakken. Daarnaast schrijft culinair journalist Joël Broekaert met zijn bekende aanstekelijke verwondering over de wetenschappelijke en historische achtergrond van alledaagse ingrediënten als boter en suiker, maar ook over vuur en de illustere vijfde smaak umami.

‘We aten een heel weekend lang de mooiste restaurants van Barcelona leeg. En dan nog stelt hij voor om rond twaalf uur even een hapje aan de bar te doen. Dat maakt Joris een heerlijke eetvriend. Frikandellen en foie gras, we kunnen van allebei genieten.’ – Joël Broekaert

‘Joris’ creatieve kijk op de mooiste ingrediënten brengt te gekke, lekkere en vernieuwende Nederlandse smaken op ons bord.’ – delicious.

Specifications

  • Publisher
    Nijgh & Van Ditmar
  • Edition
    1
  • Pub date
    Oct 2021
  • Pages
    432
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • EAN
    9789038809847
  • Hardback / bound
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

related products

REPEAT

REPEAT

Antoinette Hertsenberg
€32.50
Anna's perfecte smaken

Anna's perfecte smaken

Anna Jones
€34.99  €29.99
Flavour

Flavour

Sabrina Ghayour
€27.50
Ovenschotelbijbel

Ovenschotelbijbel

Janneke Philippi
€34.99
De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€25.99