• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Bouletten

Eenvoudige gastronomie

Stefan Ruysschaert

Bouletten
Bouletten

All bindings and editions

  • Paperback

    2022

    €24.00

Bouletten

Eenvoudige gastronomie

Stefan Ruysschaert

Paperback | Dutch
  • out of stock
€24.00
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Dit boek gaat over ballen, gehaktballen. Bouletten voor de liefhebbers. Een gerecht dat de culturen overstijgt.

De oorsprong van de boulet in België, Nederland en Duitsland moet gezocht worden bij de frikadel: een ronde, compacte, gekruide gehaktbal.

In de meeste streken van België bedoelt men met frikadel inderdaad een gehaktbal, hoewel de meesten boulet zeggen. In Nederland is de frikadel of gehaktbal niet erg bekend. De frikadel, dus zonder “n”, is ouder en van oudsher een soort gehaktbal, maar werd vaak ook plat gedrukt tot een soort hamburger.

De frikadel wordt vooral in België, Duitsland, Zweden en Denemarken gegeten.

In België worden gehaktballen meestal geserveerd met tomatensaus. Ballekes in tomatensaus is een zeer populair gerecht.

Gehaktballen zijn overal ter wereld populair, want ze zitten vol smaak, zijn makkelijk te eten en combineren goed met ander eten. Ze hebben uiteenlopende namen, o.a.:

  • Kofta (Balkan, Levant, Zuid-Azië)

  • Soutzoukakia (Griekenland)

  • Albondigas (Spanje, Spaanstalige landen)

  • Faggots (Engeland)

  • Polpette (Italië)

  • Frikadeller (Denemarken)

  • Köttbullar (Zweden)

  • Königsberger Klopse, Fleischklößchen, Hackbällchen, Frikadelle (Duitsland)

  • Pulpety (Polen)

  • Dit boek gaat over bouletten als eenvoudig maar heerlijk culinair fenomeen.

    Stefan Ruysschaert is beroepshalve met fiscaliteit bezig, maar schreef zich intussen in bij een koksschool, meer bepaald bij Spermalie in Brugge. Elke les leert hij bij, maar zijn motto is dan ook “quidquid discis tibi discis”. Koksscholen maken culinair erfgoed toegankelijk. Koken is een eeuwenoud ambacht dat mensen samenbrengt.

    Specifications

    • Publisher
      Maklu, Uitgever
    • Edition
      1
    • Pub date
      Feb 2022
    • Pages
      190
    • Theme
      General cookery and recipes
    • Dimensions
      241 x 161 x 13 mm
    • Weight
      338 gram
    • EAN
      9789046611395
    • Paperback
      Paperback
    • Language
      Dutch

    related products

    Ramen Forever

    Ramen Forever

    Tim Anderson
    €29.95
    Noodles 101

    Noodles 101

    Thomas Drinkenburg
    €22.99
    Taco's

    Taco's

    Sandra Mahut
    €11.99
    Sandwiches

    Sandwiches

    Daniel Lindeberg
    €22.50