2018
2017
‘De Britse vinologe Victoria Moore legt precies uit waarom sommige wijn-spijscombinaties wel en sommige niet werken.’ – Janneke Vreugdenhil, NRC Handelsblad
‘Dankzij dit briljante boek weet je vanaf nu ALTIJD welke wijn bij welk eten past.’ – Marina O'Loughlin, restaurantrecensent van The Guardian
‘Moore is uitstekend gekwalificeerd: ze is een prijswinnend wijnschrijfster en wijncolumniste. Haar Wijn-spijsbijbel is van zo’n briljante vanzelfsprekendheid dat je denkt: ongelooflijk dat niemand dit eerder heeft bedacht. Ik heb Moores ‘bijbel’ pas een paar dagen in huis, maar ik weet nu al dat het een van mijn belangrijkste naslagwerken in de keuken zal worden.’ – Daily Mail
‘Als het kiezen van de juiste wijn bij het eten een tikje angstaanjagend vindt, is De wijn-spijsbijbel misschien wel je redding. Het is warm en geestig geschreven, toegankelijk en prettig leesbaar, en begint vanuit de gedachte dat eten en wijn combineren vooral leuk moet zijn.’ – Irish Independent
‘Een uitstekend boek.’ – Fiona Beckett, The Guardian
‘Een vuistdik naslagwerk vol informatie en inspiratie.’ – Elegance
‘Sorry, Jamie en Nigella. De wijn-spijsbijbel is mijn nieuwe keukenbijbel. En het moet eigenlijk ook die van jullie worden.’ – Metro
Victoria Moore schrijft al ruim twintig jaar over wijn voor New Statesman, Daily Mail en The Guardian. Tegenwoordig is ze wijncorrespondent voor The Telegraph en columnist voor BBC Olive Magazine. In 2015 werd ze door de jury van de Louis Roederer International Wine Writers' Awards uitgeroepen tot 'internationale wijncolumnist van het jaar'.