• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

De wijn-spijsbijbel

Victoria Moore

All bindings and editions

De wijn-spijsbijbel

Victoria Moore

Paperback | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€29.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Iedere (thuis)kok en wijnliefhebber weet dat een goede wijn-spijscombinatie een diner kan maken of breken. Maar hoe kies je de ultieme wijn bij het eten, of het perfecte eten bij je wijn? Voor Victoria Moore, vinologe en smaakexpert, is het combineren van eten en wijn een creatieve ontdekkingstocht. Op sprankelende wijze gidst ze je door de wondere wijnwereld en vertelt ze welke combinaties goed werken én waarom. Welke wijn drink je bij pure chocolade, waarom past witte wijn vaak beter bij de kaasplank dan rode en waarom zijn chili, knoflook en citroen ‘gamechangers’?<\p>

De wijn-spijsbijbel’ staat boordevol informatie en inspiratie. Het daagt je uit om nieuwe combinaties uit te proberen en is een onmisbaar standaardwerk voor iedereen die graag wijn en eten combineert. Met een extra hoofdstuk over de wijnen van de Lage Landen door Niek Beute.<\p>

‘De Britse vinologe Victoria Moore legt precies uit waarom sommige wijn-spijscombinaties wel en sommige niet werken.’ – Janneke Vreugdenhil, NRC Handelsblad



‘Dankzij dit briljante boek weet je vanaf nu ALTIJD welke wijn bij welk eten past.’ – Marina O'Loughlin, restaurantrecensent van The Guardian



‘Moore is uitstekend gekwalificeerd: ze is een prijswinnend wijnschrijfster en wijncolumniste. Haar Wijn-spijsbijbel is van zo’n briljante vanzelfsprekendheid dat je denkt: ongelooflijk dat niemand dit eerder heeft bedacht. Ik heb Moores ‘bijbel’ pas een paar dagen in huis, maar ik weet nu al dat het een van mijn belangrijkste naslagwerken in de keuken zal worden.’ – Daily Mail



‘Als het kiezen van de juiste wijn bij het eten een tikje angstaanjagend vindt, is De wijn-spijsbijbel misschien wel je redding. Het is warm en geestig geschreven, toegankelijk en prettig leesbaar, en begint vanuit de gedachte dat eten en wijn combineren vooral leuk moet zijn.’ – Irish Independent



‘Een uitstekend boek.’ – Fiona Beckett, The Guardian



‘Een vuistdik naslagwerk vol informatie en inspiratie.’ – Elegance



‘Sorry, Jamie en Nigella. De wijn-spijsbijbel is mijn nieuwe keukenbijbel. En het moet eigenlijk ook die van jullie worden.’ – Metro



Victoria Moore schrijft al ruim twintig jaar over wijn voor New Statesman, Daily Mail en The Guardian. Tegenwoordig is ze wijncorrespondent voor The Telegraph en columnist voor BBC Olive Magazine. In 2015 werd ze door de jury van de Louis Roederer International Wine Writers' Awards uitgeroepen tot 'internationale wijncolumnist van het jaar'.

Specifications

  • Publisher
    Atlas Contact
  • Translator
    Henny Corver, Pon Ruiter
  • Edition
    3
  • Pub date
    Oct 2018
  • Pages
    488
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • Dimensions
    230 x 151 x 41 mm
  • Weight
    736 gram
  • EAN
    9789045038193
  • Paperback
    Paperback
  • Language
    Dutch

related products

Toscanini: pasta

Toscanini: pasta

Maud Moody
€35.00
Simpel

Simpel

Yotam Ottolenghi
€33.99
Chez Bijdendijk

Chez Bijdendijk

Joris Bijdendijk
€34.99
Brutto

Brutto

Russell Norman
€34.99
De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken

Raquel Palla Lorden
€34.99