0

Hoe smaakt het?

Nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken

Garmt Dijksterhuis

Paperback / Sewn | Dutch
  • Available, delivery time is 2 working days.
  • Not in stock in our shop
€19.95
Description

Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe het komt dat je ‘lekker’ van ‘vies’ kunt onderscheiden. Proeven doe je met je tong en ruiken met je neus, maar hoe werken ze eigenlijk? In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze. Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, het samenspel van de verschillende zintuigen, de smaak- en geurreceptoren, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met Hoe smaakt het? begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt. Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.

Specifications
  • Publisher
    Eburon
  • Edition
    2
  • Pub date
    Mar 2022
  • Pages
    180
  • Theme
    Dietetics and nutrition
  • Dimensions
    213 x 150 x 13 mm
  • Weight
    266 gram
  • EAN
    9789463013932
  • Product form
    Paperback / Sewn
  • Language
    Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

50x lunchen zonder brood

50x lunchen zonder brood

Sven en Jennifer
€15.99
500 koolhydraatarme gerechten

500 koolhydraatarme gerechten

Deborah Gray
€10.99
Heerlijke zomer

Heerlijke zomer

Natalia Rakhorst
€29.00
Dit is geen dieetboek

Dit is geen dieetboek

Teun van de Keuken
€22.99