• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Hoe smaakt het?

Nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken

Garmt Dijksterhuis

All bindings and editions

Hoe smaakt het?

Nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken

Garmt Dijksterhuis

Paperback | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • Not in stock in our shop
€19.95
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe het komt dat je ‘lekker’ van ‘vies’ kunt onderscheiden. Proeven doe je met je tong en ruiken met je neus, maar hoe werken ze eigenlijk? In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze. Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, het samenspel van de verschillende zintuigen, de smaak- en geurreceptoren, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met Hoe smaakt het? begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt. Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.

Specifications

  • Publisher
    Eburon
  • Edition
    2
  • Pub date
    Mar 2022
  • Pages
    180
  • Theme
    Dietetics and nutrition
  • Dimensions
    210 x 148 x 12 mm
  • Weight
    269 gram
  • EAN
    9789463013932
  • Paperback
    Paperback
  • Language
    Dutch

related products

Vet belangrijk

Vet belangrijk

Mariëtte Boon
€15.99
Voedingsweetjes

Voedingsweetjes

Leroy van de Ree
€24.99
500 glutenvrije gerechten

500 glutenvrije gerechten

Carol Beckerman
€10.99
De voedselfuik

De voedselfuik

Chris van Tulleken
€24.99
Heerlijke zomer

Heerlijke zomer

Natalia Rakhorst
€32.50