0

Homakase

Stap voor stap home made sushi

Oof Verschuren

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€34.99
Description

‘Omakase’ betekent letterlijk: ‘ik laat het aan u over (chef)’. De gasten, in het geval van de Japanse omakase meestal maar een paar, krijgen voorgeschoteld wat de chef voor hen kiest. In Homakase hebben we het niet over de chef van een Japans restaurant, maar over omakase thuis, home made dus.

Fotograaf Oof Verschuren (o.a. bekend van de fotografi e van de boeken van Yvette van Boven) heeft zich de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het bereiden van sushi. Stap voor stap, foto per foto laat hij zien hoe u op professionele wijze échte sushi bereidt voor zes gasten bij u aan tafel. Bij alle minder bekende ingrediënten of benodigde keukenspullen wordt stilgestaan, ook waar ze te krijgen zijn en zo nodig in welk seizoen. Dat is ook het idee achter de Japanse keuken: kook lokaal en seizoensgebonden.

Het resultaat is een schitterend en uiterst bruikbaar boek waar elke beginnende of beetje gevorderde thuiskok mee uit de voeten kan.

‘Me and Oof share a common trajectory towards omakase; I taught myself this craft from the dorms, while he did the same from his home. I feel that our angle is something quite paradoxical, using a general home kitchen to explore a cuisine that is extremely specific to a time and place that is as foreign as it gets. I hope that this book demystifies the ultra-refined craft of omakase that we both love.’ – Kitsanin Thanyakulsajja, chef-eigenaar bij omakasestijl restaurant Undercover, Amsterdam

‘All Oof’s techniques and knowledge of Japanese cuisine are authentic and delicate, but he is showing it Oof style! I get a lot of inspiration from his passion and his compassion for Japan. Arigato.’ – Kuniyoshi Ohtawara, chef-kok bij Japans sushirestaurant Hokkai Kitchen, IJmuiden

‘Wij kijken reikhalzend uit naar Homakase! Wie Oof op Instagram volgt wordt al jaren getrakteerd op ware culinaire kunstwerkjes. Oof duikt, net als zijn vrouw Yvette, vol passie en enthousiasme in iets en dat zie en proef je in dit boek.’ – delicious.

‘Oof is vrij van conventies en denkt in grenzeloze vergezichten. Met ogenschijnlijk speels gemak maakt hij onbevangen visuele hoogstandjes. Beelden die je elke keer weer raken en beklijven.’ – fotograaf Remko Kraaijeveld

Oof verschuren (1967) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkt dagelijks als fotograaf voor nationale en internationale opdrachtgevers In de reclame en mode. Hij woont met zijn vrouw Yvette van Boven en hond Hughie in Amsterdam en in West Cork, Ierland. Oof heeft zichzelf tot gedreven thuiskok in de Japanse keuken opgeleid In zijn vrije tijd.

Specifications
  • Publisher
    Nijgh & Van Ditmar
  • Edition
    1
  • Pub date
    Sep 2021
  • Pages
    384
  • Theme
    Food and drink in general
  • Dimensions
    287 x 233 x 30 mm
  • Weight
    1952 gram
  • EAN
    9789038809830
  • Product form
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€21.99
De snelle bakplaat

De snelle bakplaat

Rukmini Iyer
€21.99
Flavour

Flavour

Yotam Ottolenghi
€32.00
Ik eet zo graag

Ik eet zo graag

Pascale Naessens
€25.99
Med

Med

Claudia Roden
€32.00