0
 • No shipping costs from € 15, -
 • Lists and tips from our own specialists
 • Possibility of ordering without an account

Mijn verhaal

Becoming

Michelle Obama

Paperback / Sewn | Dutch
 • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
 • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€15.00
Description

Toen Michelle Robinson klein was, was haar wereld de South Side van Chicago, waar zij en haar broer Craig in het appartement van hun ouders op de eerste verdieping een slaapkamer deelden en waar ze in het park tikkertje speelden en waar haar ouders, Fraser en Marian Robinson, haar opvoedden tot een oprechte en zelfverzekerde jonge vrouw. Maar het leven bracht haar al gauw naar heel andere werelden, onder andere de collegezalen van Princeton, waar ze voor het eerst voelde wat het betekende om de enige zwarte vrouw in de zaal te zijn, tot de glazen kantoortoren waar ze als topbedrijfsjurist werkte - en waar op een zomermorgen een rechtenstudent genaamd Barack Obama voor haar bureau verscheen en haar zorgvuldig geplande leven in de war schopte.

In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in het Witte Huis in die acht gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.

Mijn verhaal voert ons door de bescheiden keukens in Iowa en de balzaal van Buckingham Palace, door momenten van verbijsterende droefenis en verbazingwekkende veerkracht. Het voert ons tot diep in de ziel van die unieke, baanbrekende persoonlijkheid die ernaar streeft oprecht te blijven en haar persoonlijke kracht en stem in dienst te stellen van hogere idealen. Door haar verhaal eerlijk en moedig te vertellen daagt ze ons allemaal uit: wie zijn wij en wat willen we worden?Het boek snijdt door de ziel.

Ze strooit met persoonlijke details [...] haar levensverhaal - en de openhartigheid waarmee ze het vertelt - dient als les voor jonge vrouwen.

Een lijvig en onthullend werk.

Ik vond het een heel mooi boek om te lezen [...] ze vertelt over haar onzekerheden, en over het leven in het Witte Huis wat heel grappig was.

Een ongekend kijkje achter de muren van het Witte Huis.

Een voorbeeldvrouw voor mij en heel veel vrouwen over de hele wereld.

Ik heb het boek een tijdje geleden al kunnen lezen en heb het daarna nog eens herlezen, zo bijzonder vond ik het.

We zijn allemaal een beetje Michelle Obama.

Michelle Obama was first lady van de Verenigde Staten van 2009 tot 2017. Ze is afgestudeerd aan Princeton University en de rechtenfaculteit van Harvard en begon haar carrière als jurist bij het advocatenkantoor Sidley & Austin in Chicago. Daar ontmoette ze haar toekomstige echtgenoot, Barack Obama. Later werkte ze voor de burgemeester van Chicago, op de University of Chicago en bij het medisch centrum van die universiteit. Ze richtte de afdeling van Public Allies in Chicago op, een organisatie die jonge mensen voorbereidt op een carrière bij de overheid. Ze is de auteur van de wereldwijde bestseller Mijn verhaal. Michelle en Barack Obama wonen in Washington, D.C. en hebben twee dochters, Malia en Sasha.

Specifications
 • Publisher
  Hollands Diep
 • Translator
  Rob de Ridder
 • Edition
  1
 • Pub date
  Sep 2021
 • Pages
  464
 • Theme
  Reference, Information and Interdisciplinary subjects
 • Dimensions
  211 x 136 x 36 mm
 • Weight
  519 gram
 • EAN
  9789048854363
 • Paperback / Sewn
  Paperback / Sewn
 • Language
  Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

Omringd door idioten

Omringd door idioten

Thomas Erikson
€15.00
Reserve

Reserve

Harry hertog van Sussex
€29.99
Wie is de Mol? - Molboekje 2023

Wie is de Mol? - Molboekje 2023

Wie is de Mol?
€14.99
Oud worden, jong blijven

Oud worden, jong blijven

Erik Scherder
€15.00
Landlijnen

Landlijnen

Raynor Winn
€23.99