0
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Moeten, mogen & uitsloven

60 recepten + familieverhalen uit de keuken van De Leeuw

Paul de Leeuw & Kas de Leeuw

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€29.99
Description

Moeten, mogen & uitsloven is een intiem boek vol lees- en eetplezier.

In dit boek vind je zestig eerlijke en niet al te moeilijke recepten. Jong versus oud, nieuw versus traditioneel.

Van snelle maaltijden, wanneer er gekookt moet worden en iets uitgebreidere gerechten voor als er meer tijd is, wanneer er gekookt mag worden, tot echte culinaire uitspattingen, voor wanneer er uitgesloofd wordt om iets te vieren of iets goed te maken, of gewoon omdat Paul en Kas er zin in hebben. Daarnaast halen vader en zoon herinneringen op over opgroeien, feestdagen en vakanties, maar bovenal over eten.

Vader Paul de Leeuw en oudste zoon Kas zijn beiden culinaire lekkerbekken en staan dan ook graag in de keuken. Al zijn ze daar bijna nooit samen te vinden, want ieder heeft zijn eigen aanpak.

Paul kookt op gevoel, terwijl Kas af en toe doorslaat in zijn precisie. Erg verschillende koks dus. Ook is er een duidelijke generatiekloof, waarbij Paul zijn recepturen uit boeken en kranten haalt, terwijl Kas zijn culinaire informatie vooral vindt op het internet en duizenden YouTube-video’s bekijkt.

Maar met hoe veel of hoe weinig moeite er ook wordt gekookt, er komt altijd wel iets lekkers op tafel.

Paul de leeuw (1962) is amuseur voor theater en televisie. Hij ontving vele prijzen voor zijn tv-werk en werkt op dit moment voor BNN/VARA. Wekelijks is hij te beluisteren in zijn podcast De leeuw lult verder! Ook maakt hij deel uit van de gelegenheidsband The Streamers. Daarnaast Is hij een verwoed amateurkok. Kas de leeuw (2001) is student en hobbykok. Hij woont in Amsterdam, met maar één kast die niet bedoeld is om kookspullen in op te bergen. Kas heeft zijn liefde voor eten te danken aan zijn vader, die hem als peuter al gamba’s en olijven te eten gaf.

Specifications
  • Publisher
    Nijgh & Van Ditmar
  • Edition
    1
  • Pub date
    Mar 2022
  • Pages
    256
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • Dimensions
    257 x 203 x 29 mm
  • Weight
    1184 gram
  • EAN
    9789038810843
  • Product form
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€24.99
Smokey Goodness Brand New BBQ

Smokey Goodness Brand New BBQ

Jord Althuizen
€29.99
Jamie's VEG

Jamie's VEG

Jamie Oliver
€32.50  €20.00
Brut, dat ben je zelf

Brut, dat ben je zelf

Jo Cortenraedt
€29.50
Snel en simpel - Koken in 10 minuten

Snel en simpel - Koken in 10 minuten

Orathay Souksisavanh
€7.95