0
 • No shipping costs from € 15, -
 • Lists and tips from our own specialists
 • Possibility of ordering without an account

Niets te verbergen

Aglaia Bouma

Hardback / bound | Dutch
 • out of stock
€7.50
Description

Prostituee Maud probeert zich staande te houden in het Nederland van de nabije toekomst, wanneer alle persoonlijke gegevens van mensen worden opgeslagen in een elektronisch burgerdossier. Dat betekent dat je geen echte privacy meer hebt en je vrijheid wordt beknot, maar het moet het leven ook een stuk gemakkelijker en veiliger maken.
Maud heeft er geen probleem mee dat overheid en bedrijfsleven bijna alles over haar weten. Zij heeft niets te verbergen en dus ook niets te vrezen. Of lijkt dat alleen maar zo?

"Dit boek leest als een trein en is humoristisch. Echt een aanrader voor alle burgers die hun privay achteloos te grabbel gooien en zeker ook voor die mensen die de komende jaren beslissisingen moeten nemen over de staat van onze rechtstaat en de relatie overheid-burger!"
Linda Voortman, Tweede Kamerlid GroenLinks

"Aglaia heeft een roman geschreven waarin pijnlijk de gevoelige kant van het leven in een digitaal glazen huis inzichtelijk wordt gemaakt. Als het niet zo dicht bij de realiteit had gelegen dan was dit gewoon een mooi verhaal. Nu is het boek ook een confronterende maatschappelijke spiegel die ons wordt voorgehouden."
Brenno de Winter, expert op het gebied van informatiebeveiliging en privacy

"Eindelijk een Nederlandstalige roman die het onderwerp privacy behandelt, door een blik te werpen op het leven van een kwetsbare en vaak gestigmatiseerde groep. Hier zit voor ons allen een les in."
Ancilla Tilia


Aglaia Bouma (1970) is behalve schrijver een emotionele rationalist, luchthartige pessimist, sociale einzelgänger, humanistisch misantroop, ondernemer en een vat vol. Haar roman 'De dwaling' heeft positieve recensies mogen ontvangen en de korte verhalen van haar hand gooien regelmatig hoge ogen bij wedstrijden. 'Zelfportret' en 'Kort aangebonden' werden gepubliceerd in cultureel en literair tijdschrift 'Schoon Schip'. 'Als goden in Frankrijk' mocht ze voorlezen tijdens de presentatie van verhalenbundel 'Op de Franse toer' waarin het verhaal is opgenomen. Ook een aantal andere verhalen werden gepubliceerd in bundels. De personages die in haar fantasie ronddolen, probeert ze zo te beschrijven dat het resulterende verhaal nog een tijdje in het hoofd van de lezer blijft hangen. Want om u, beste lezer, gaat het! Bibliografie De valse werkelijkheid (kort verhaal, gepubliceerd in ‘Reizigersgeheimen’ van uitgeverij Kontrast, 2014) Een toneel vol figuren (kort verhaal, gepubliceerd op Smashwords.com, 2013) De werkster (kort verhaal, gepubliceerd in ‘In de voetsporen van de meester’ van uitgeverij LetterRijn, 2013) Kort aangebonden (kort verhaal, gepubliceerd in literair tijdschrift Schoon Schip, 2012) Ongeschreven regels (kort verhaal, gepubliceerd op Smashwords.com, 2012) Levendige herinneringen (kort verhaal, gepubliceerd op Smashwords.com, 2012) Warm aanbevolen (kort verhaal, gepubliceerd op Smashwords.com, 2012) Fatale achteruitgang en andere verhalen (bundel, gepubliceerd op Smashwords.com, 2012) De lelie (kort verhaal, gepubliceerd op Smashwords, 2012) De dwaling (roman, uitgegeven in eigen beheer, 2010) De grens overschreden (kort verhaal, gepubliceerd in ‘Het geheim van de reiziger’ van uitgeverij Kontrast, 2006) Stroomstoring (kort verhaal, gepubliceerd in ‘Mijn geschiedenis’ van uitgeverij Kontrast, 2005) Zelfportret (kort verhaal, gepubliceerd in literair tijdschrift Schoon Schip, 2004) Als goden in Frankrijk (kort verhaal, gepubliceerd in ‘Op de Franse toer’ van uitgeverij Kontrast,2004)

Specifications
 • Publisher
  LetterRijn
 • Edition
  1
 • Pub date
  Apr 2015
 • Theme
  Fiction: general and literary
 • Dimensions
  216 x 146 x 24 mm
 • Weight
  495 gram
 • EAN
  9789491875137
 • Hardback / bound
  Hardback / bound
 • Language
  Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

De leugen dicteert

De leugen dicteert

Youp van 't Hek
€15.00
Het lied van Europa

Het lied van Europa

Leon de Winter
€24.99
Het komt goed

Het komt goed

Toon Tellegen
€10.99
It Ends With Us

It Ends With Us

Colleen Hoover
€11.50