0

Programmeren met Minecraft

tover je wereld om met de kracht van python

Craig Richardson

Paperback / Sewn | Dutch
 • out of stock
€22.99
Description

Python is een eenvoudige, krachtige programmeertaal waar miljoenen mensen al mee hebben leren werken. Het populaire spel Minecraft heeft al meer dan honderd miljoen spelers. Met dit boek leer je programmeren in Python zodat je jouw eigen Minecraft wereld vorm kan geven.
Zo leer je onderdelen van Minecraft ontgrendelen die alleen toegankelijk zijn door te programmeren. Je begint met een paar korte lessen in Python en daarna gebruik je het geleerde om Minecraft aan te passen. Je leert hoe je Minecraft gebruikt om mini-spellen te bouwen, complete gebouwen te kopiëren en saaie blokken in goud te veranderen.
Je schrijft ook programma's die je op reis meenemen door jouw Minecraft wereld of programma's om enorme monumenten, piramides, bossen en nog veel meer te bouwen. Ook maak je geheime doorgangen die opengaan als je een verborgen schakelaar activeert en bouw je een enge spookstad die steeds verdwijnt en ergens anders weer tevoorschijn komt. Handig is dat je ook leert waar je zeldzame blokken vindt, hoe je toverspreuken uitspreekt en valstrikken zet om te overleven in de Minecraft wereld. Zo word je nog beter in het spel!
Of je nu een megafan van Minecraft bent of het spel pas net leert kennen, je bekijkt Minecraft heel anders en leert ondertussen programmeren. Natuurlijk kun je in Minecraft de hele dag bezig zijn met het bouwen van een villa, maar met de macht van Python is die tijd voorbij en zie je dat je nog veel meer kunt doen met Minecraft!

Belangrijk bij dit boek!
Wanneer u Minecraft downloadt op een Windows computer moet u de klassieke versie, oftewel de Java-versie downloaden. De Windows 10-versie verschilt teveel van het boek.

Een greep uit de onderwerpen:
- introductie in Python en in de basisprincipes van programmeren
- Minecraft ontgrendelen via programmeercode
- Minecraft naar eigen wens aanpassen


Over de auteur:
Craig Richardson is een softwareontwikkelaar en docent in Python. Hij heeft voor de Raspberry Pi Foundation gewerkt, computerlessen gegeven op de middelbare school en veel workshops gegeven over het programmeren in Python samen met Minecraft.


Geschikt voor:
Windows 10, 8.1, 7, Mac of Raspberry Pi.

Twee populaire computerzaken worden in dit boek met elkaar gecombineerd: programmeren en het spel Minecraft. Dat levert een bijzondere en effectieve samenvoeging die de kracht van programmeren inzichtelijk maakt, doordat deze direct zichtbaar is in de spelwereld waarmee gewerkt wordt. Voor het programmeren zelf wordt Python gebruikt en dat vereist de nodige oefening. Gelukkig wordt zeer uitgebreid uitgelegd hoe de programmeertaal in elkaar steekt. Niet alle toepassingen zijn even nuttig en eigenlijk leer je ook een beetje valsspelen in het spel. Maar het uiteindelijke doel om programmeren leuk te maken en de werking te tonen, wordt zeker gehaald. De heldere uitleg, persoonlijke aanspreekvorm en het vleugje humor zijn onderdelen die ook in de vergelijkbare boeken 'voor dummies' te vinden zijn. Het boek is behoorlijk lijvig, maar dat is een welkome vorm. Er is een uitgebreide inhoudsopgave en register. Te gebruiken voor de laatste drie versies van besturingssysteem Windows, voor Mac en zelfs voor Raspberry Pi. Daarmee is het voor een grote groep enthousiaste beginnelingen op programmeergebied een goede introductie. In dezelfde opzet verscheen o.a. 'Programmeren met Scratch' (2016)* van Majed Marji. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 11 jaar.

Specifications
 • Publisher
  Visual Steps B.V.
 • Edition
  1
 • Pub date
  Nov 2016
 • Theme
  Computer technology
 • Dimensions
  240 x 171 x 25 mm
 • Weight
  933 gram
 • EAN
  9789059055933
 • Product form
  Paperback / Sewn
 • Language
  Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

Websites maken voor Dummies

Websites maken voor Dummies

David A. Crowder
€14.99
Apps ontwikkelen met Flutter

Apps ontwikkelen met Flutter

Mark van Heck
€39.99
HTML5 en CSS3

HTML5 en CSS3

Peter Doolaard
€39.99
Scratch 3.0

Scratch 3.0

Studio Visual Steps
€17.50
Programmeren met Python voor Dummies

Programmeren met Python voor Dummies

John Paul Mueller
€32.99