• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

All bindings and editions

  • Hardback / bound

    2022

    €34.99
Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • Not in stock in our shop
€34.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

'Franse en Belgische klassiekers die eenvoudig maar zo godvergeten goed worden bereid, dat ik het liefst minstens één keer per week bij Rijsel zou willen eten.' - Mara Grimm

Restaurant Rijsel is in ruim 10 jaar tijd uitgegroeid tot een instituut binnen de Amsterdamse horeca. Een plek die vanaf de eerste avond vol zat met chefs, wijnliefhebbers, stelletjes die voor de eerste keer uit eten gingen, vaste gasten, buurtbewoners, collega's en iedereen daartussenin. Grote kans dat ook jij een herinnering hebt aan een avond met poussin en wijn in de Amsterdamse Marcusstraat.

En dus werd het hoog tijd voor een kookboek waarin de alom bekende en geliefde Rijsel-klassiekers gedeeld worden - aangepast voor de thuiskok. Een boek met daarin de typische Rijsel-gerechten, de filosofie achter 'nouveau ruig' en 10 jaar aan verhalen en anekdotes van bekende stamgasten. Aangevuld met keukentechnieken om in je eigen keuken thuis een nóg beter resultaat te boeken.

'Rijsel is een van mijn ankers in Amsterdam. Je kan bij dit restaurant rustiek bourgondisch eten. Het is meer dan eens gebeurd dat als ik ergens uit eten ging en het eten daar hartstikke slecht was, ik de rekening gevraagd heb en linea recta naar Rijsel ben gevlucht. Rijsel is dan het enige dat de avond nog kan redden.' - Joël Broekaert



Pieter Smits
Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Pieter is opgegroeid in het café van zijn ouders waar de liefde voor de horeca met de paplepel is ingegoten. Na jaren in de horeca gewerkt te hebben, was het tijd voor Rijsel.

Iwan Driessen
Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Iwan is een rasechte Amsterdammer met Limburgse roots. Hij is Frans en Japans geschoold en past beide ervaringen toe in zijn gerechten.

Stephanie Lücken
Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Stephanie is tijdens haar rechtenstudie bij Rijsel achter de bar begonnen. Na haar master bleek de liefde voor horeca groter. Inmiddels is zij compagnon en gastvrouw bij Rijsel.

Specifications

  • Publisher
    Fontaine Uitgevers
  • Edition
    1
  • Pub date
    May 2022
  • Pages
    256
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • Dimensions
    251 x 195 x 29 mm
  • Weight
    1082 gram
  • EAN
    9789464041446
  • Hardback / bound
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

related products

De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken

Raquel Palla Lorden
€34.99
Anna's perfecte smaken

Anna's perfecte smaken

Anna Jones
€34.99  €29.99
Het ramadan kookboek

Het ramadan kookboek

Mounir Toub
€27.50
Ovenschotelbijbel

Ovenschotelbijbel

Janneke Philippi
€34.99