0
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€34.99
Description

'Franse en Belgische klassiekers die eenvoudig maar zo godvergeten goed worden bereid, dat ik het liefst minstens één keer per week bij Rijsel zou willen eten.' - Mara Grimm

Restaurant Rijsel bestaat bijna 10 jaar en is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een instituut binnen de Amsterdamse horeca. Een plek die vanaf de eerste avond vol zat met chefs, wijnliefhebbers, stelletjes die voor de eerste keer uit eten gingen, vaste gasten, buurtbewoners, collega's en iedereen daartussenin. Grote kans dat ook jij een herinnering hebt aan een avond met poussin en wijn in de Amsterdamse Marcusstraat.

En dus werd het hoog tijd voor een kookboek waarin de alom bekende en geliefde Rijsel-klassiekers gedeeld worden - aangepast voor de thuiskok. Een boek met daarin de typische Rijsel-gerechten, de filosofie achter 'nouveau ruig' en 10 jaar aan verhalen en anekdotes van bekende stamgasten. Aangevuld met keukentechnieken om in je eigen keuken thuis een nóg beter resultaat te boeken.

'Rijsel is een van mijn ankers in Amsterdam. Je kan bij dit restaurant rustiek bourgondisch eten. Het is meer dan eens gebeurd dat als ik ergens uit eten ging en het eten daar hartstikke slecht was, ik de rekening gevraagd heb en linea recta naar Rijsel ben gevlucht. Rijsel is dan het enige dat de avond nog kan redden.' - Joël Broekaert



Pieter Smits
Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Pieter is opgegroeid in het café van zijn ouders waar de liefde voor de horeca met de paplepel is ingegoten. Na jaren in de horeca gewerkt te hebben, was het tijd voor Rijsel.

Iwan Driessen
Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Iwan is een rasechte Amsterdammer met Limburgse roots. Hij is Frans en Japans geschoold en past beide ervaringen toe in zijn gerechten.

Stephanie Lücken
Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Stephanie is tijdens haar rechtenstudie bij Rijsel achter de bar begonnen. Na haar master bleek de liefde voor horeca groter. Inmiddels is zij compagnon en gastvrouw bij Rijsel.

Specifications
  • Publisher
    Fontaine Uitgevers
  • Edition
    1
  • Pub date
    May 2022
  • Pages
    256
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • Dimensions
    251 x 195 x 29 mm
  • Weight
    1082 gram
  • EAN
    9789464041446
  • Product form
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€24.99
Borrelbijbel

Borrelbijbel

Ramon Brugman
€33.99
De makkelijke bakplaat

De makkelijke bakplaat

Rukmini Iyer
€24.99
Jamie's VEG

Jamie's VEG

Jamie Oliver
€32.50
Smokey Goodness Brand New BBQ

Smokey Goodness Brand New BBQ

Jord Althuizen
€29.99