0
SEO-R2
SEO-R2

SEO-R2

Schaal voor Emotionele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking - Revised. Instrument voor assessment

Filip Morisse & Anton Došen

Paperback / Sewn | Dutch
 • Available, delivery time is 2 working days.
 • Not in stock in our shop
€23.70
Description

Emotionele ontwikkeling is een sleutelbegrip in de beeldvorming, assessment en nondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking.

Anton Došen ontwikkelde in 1990 een eerste experimenteel Schema voor schatting van het niveau van de Emotionele Ontwikkeling (SEO). Op basis daarvan ontwikkelden Vlaamse experten i.s.m. Steunpunt Expertisenetwerken een volwaardige Schaal voor Emotionele Ontwikkeling - Revised (SEO-R, 2012) en een handleiding. Vervolgens werd de betrouwbaarheid van deze schaal wetenschappelijk onderzocht en werd de SEO-R 2op basis van feedback van clinici en experten grondig aangepast en bewerkt. Het resultaat is deze nieuwe uitgave van de SEO-R2.

Filip Morisse is als orthopedagoog verbonden aan het P.C. Dr. Guislain en als wetenschappelijk medewerker aan het Expertisecentrum Quality of Life (E-QUAL), Hogeschool Gent. Als fervent voorstander van de ontwikkelingsdynamische benadering en met 25 jaar ervaring in diagnostiek, behandeling en ondersteuning van personen met een verstandelijke beperking met geestelijke gezondheidsproblemen, geeft hij consult/advies en opleiding/vorming in diverse voorzieningen en diensten in Vlaanderen en Nederland. Prof. Em. dr. Anton Došen is (kinder)psychiater en was o.m. bijzonder hoogleraar met opdracht 'Psychiatrische aspecten van verstandelijke handicap' aan de Radboud Universiteit Nijmegen en directeur behandeling van het centrum voor behandeling van psychische en gedragsstoornissen bij mensen met een verstandelijke handicap De Wendel te Oostrum.

Over de auteurs
Deze publicatie is een coproductie van SAM, steunpunt Mens en Samenleving, meer bepaald vanuit de regiegroep SEN-SEO, samen met het Expertisecentrum Quality of Life (E-QUAL), HoGent.
Om mensen met een (verstandelijke) beperking te ondersteunen bij de realisatie van hun burgerschap en grondrechten focussen zowel SAM als E-QUAL (HoGent) op benaderingen die vertrekken vanuit sterktes en mogelijkheden van mensen en hun omgeving. Dat leverde al een eerste samenwerking op bij de ontwikkeling van de SEO-R en evolueerde gaandeweg naar een partnerschap dat de verdere ontwikkeling naar deze SEO-R2 mogelijk maakte. Samen met gedreven praktijkexperten zorgen SAM en E-QUAL (HoGent) er voor dat dit instrument zijn weg naar het werkveld vindt. Ze stimuleren professionals en het natuurlijk netwerk van mensen met een beperking en staan hen bij in hun inspanningen om deze andere manier van kijken naar het gedrag van mensen met (verstandelijke) beperking (en het eigen aandeel daarin) te vertalen in aangepaste ondersteuning.

Volg deze inspanningen op www.sen-seo.be en www.fmw.hogent.be/e-qual.

Specifications
 • Publisher
  Garant - Uitgevers n.v.
 • Edition
  2
 • Pub date
  Dec 2017
 • Pages
  129
 • Theme
  Philosophy and theory of education
 • Dimensions
  240 x 170 x 10 mm
 • Weight
  264 gram
 • EAN
  9789044135848
 • Product form
  Paperback / Sewn
 • Language
  Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

Bezield onderwijs

Bezield onderwijs

Gerdien Bertram-Troost
€19.90
De school van je leven

De school van je leven

Ludo Heylen
€27.99
Inleiding in de Orthopedagogiek

Inleiding in de Orthopedagogiek

Wied Ruijssenaars
€35.00
Dyslexie van baby tot bovenbouw

Dyslexie van baby tot bovenbouw

Irene Besnard-van Baaren
€24.50