Ik vond het een erg leuk boek ik kon het in aan stuk doorlezen, ik merkte veel verschil tussen het boek en de film wat me nieuwsgierig maakte om door te lezen overal een superleuk boek
100ste druk van het beste kinderboek aller tijden!
Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegesleurd…
Roald Dahl (13 september 1916 – 23 november 1990) is een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld. Hij schreef meer dan vijfentwintig boeken.
Dahls kinderboeken zijn verfilmd en bekroond, en ze worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Met De fantastische Meneer Vos won Roald Dahl een Zilveren Griffel in 1972. Daar bleef het niet bij, want Roald Dahl mocht nog vier keer een Zilveren Griffel ontvangen: met Daantje, de wereldkampioen in 1977, met Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier in 1979, met De Griezels in 1982 en met De GVR in 1984.
Roald Dahl won maar liefst drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury: met Matilda (1989), Ieorg Idur (1991) en De Minpins (1993).
Roald Dahl schreef al zijn boeken in een schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, een dorp niet ver van Londen. Het schuurtje was oud en smoezelig, en verre van luxueus. Dahl zat er in een oude kapotte leunstoel, met zijn benen in een slaapzak rustend op een koffer. Zo zat hij iedere dag van tien uur tot halfeen te schrijven. Vervolgens ging hij lunchen en uitrusten, en van vier uur tot halfzes schreef hij weer verder. Dahl schreef altijd met een potlood op geel lijntjespapier dat hij helemaal uit New York (Amerika) liet komen. Wanneer zijn prullenbak met oud papier vol was, gebruikte hij het papier om een kampvuur te maken.
Quentin Blake was Dahls favoriete illustrator om mee samen te werken. Zelf zegt Roald Dahl hierover: ‘Het zijn meer de tekeningen van Quentin dan mijn eigen beschrijvingen die de personages tot leven hebben gebracht.’
Over Roald Dahl
‘Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.’ – VPRO-gids
Ik vond het een erg leuk boek ik kon het in aan stuk doorlezen, ik merkte veel verschil tussen het boek en de film wat me nieuwsgierig maakte om door te lezen overal een superleuk boek
Superleuk fantastierijk kinderboek! Ik heb het vroeger als kind zelf gelezen en nu lees ik het voor aan mijn zoon van 6 jaar. Voorheen lazen we altijd kortere verhalen en nu voor het eerst echt een heel boek waar we dan elke avond voor het slapen gaan een hoofdstuk uit lezen. En daarna natuurlijk uitkijken naar het volgende hoofdstuk van de volgende avond! Echt een aanrader en ook heel leuk dat je daarna eventueel nog een keer de film kunt kijken!
Mijn dochter van net 6 vond eigenlijk geen boek leuk om voorgelezen te worden. Bij voorbaat werden ze al afgekeurd. Tot we begonnen aan Sjakie en de Chocoladefabriek. We hebben hem in 4 dagen uitgelezen en ze zat 4 dagen in het boek met glinsterogen te luisteren. Zo mooi hoe blij ze was dat Sjakie jarig was, ze was zo overtuigd dat hij een gouden ticket zou vinden. De teleurstelling dat het niet zo was. En dan de fabriek zelf, ze vond het helemaal fantastisch. Dit zegt ze er zelf over: Ik vind het een heel leuk boek. Ik vond het leukste stuk die hal met al die machines die zo rond gingen draaien en dat er toen een klein stukje kauwgum uit kwam en dat Violet Beauderest dat opat en dat ze toen helemaal paars werd als een bes. En ik vond ook het stukje met de eekhoorns heel leuk. Ik wil nu ook de andere boeken van deze meneer lezen. We gaan nu Sjakie en de grote glazen lift lezen.
Recensie Sjakie en de chocoladefabriek, Hallo ik ben Isabel. Ik hou heel veel van de boeken van Roald Dahl. Ik heb al acht boeken. Met me broertje hebben wij : Sjakie en de chocoladefabriek, de heksen, Joris en de geheimzinnige toverdrank, Matilda, De reuzen krokodil, De reuzen perzik, De GVR en De griezels. Ik spaar alles van Roald dahl. Wat vind ik van het boek? Ik vind het een van de leukste boeken van Roald dahl die ik gelezen heb. Ik vind de personages heel leuk, vooral Violet Beauderest. Waarom kan ik het niet miljoen keer per dag lezen? Als ik dat kan, hoe kan ik er dan van genieten? Het blijkt dat ik gewoon weer noormaal moet lezen hoe ik eigenlijk lees. Het eerste boek dat ik heb gelezen is Matilda ik las dat in groep vier binnen ongeveer een maand! Ook Sjakie en de Chocokoladefabriek las ik zo snel . Ik wou dat ik half Sjakie was maar een meisje. Zielig dat Sjakie en zijn familie Arm zijn. Maar op het eind komt het allemaal goed. Zelf hou ik echt heel veel van chocolade, maar echt heel veel van chocola. Ps: Roald Dahl is mijn lievelings schrijver.