• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Trek

Eten onderweg - toen en nu

Charlotte Kleyn

Trek
Trek

All bindings and editions

  • Paperback

    2021

    €28.99

Trek

Eten onderweg - toen en nu

Charlotte Kleyn

Paperback | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • Not in stock in our shop
€28.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

‘Charlotte Kleyn combineert een leesbare, vrolijke schrijfstijl met enthousiaste nieuwsgierigheid en gedegen academisch onderzoek in een heel aantrekkelijk culinair-historisch kookboek over eten op reis.’
Joël Broekaert, culinair journalist

Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?

Charlotte Kleyn bezocht musea en archieven op zoek naar het verleden van scheepsbeschuit, voedselrantsoenen en overdadige diners op stoomschepen, maar was even nieuwsgierig naar de reizende eters van nu en ging langs bij de scouts, een marineschip en een vliegtuigcateraar.

Daarnaast bevat Trek ruim vijftig recepten geïnspireerd op het verleden, maar helemaal van nu: makreel met middeleeuwse specerijen, antischeurbuikcocktail met arak, abrikozenamandeltaartjes, officiersballen en padvinders-kastanjegoulash.

Culinair historica Charlotte Kleyn volgde de master Food History aan de Universiteit van Tours en de Vrije Universiteit Brussel, waarin zij haar interesse voor geschiedenis en voorliefde voor eten perfect kon combineren. Charlotte schrijft voor Het Parool onder andere wekelijks een column (‘Smulpaap’) en maakte ook diverse interviews en artikelen voor Jan Magazine, Bouillon Magazine en Archeologie Magazine en meer.
In 2018 verscheen het boek Luilekkerland. 400 jaar koken in Nederland bij Amsterdam University Press dat zij schreef met haar vader Onno Kleyn. Sinds januari 2020 werkt Charlotte als interim-conservator van de Gastronomische collecties bij het Allard Pierson (UvA).

Specifications

  • Publisher
    Nijgh & Van Ditmar
  • Edition
    1
  • Pub date
    Feb 2021
  • Pages
    208
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • Dimensions
    230 x 150 x 18 mm
  • Weight
    440 gram
  • EAN
    9789038806402
  • Paperback
    Paperback
  • Language
    Dutch

related products

Chez Bijdendijk

Chez Bijdendijk

Joris Bijdendijk
€34.99
Simpel

Simpel

Yotam Ottolenghi
€33.99
Toscanini: pasta

Toscanini: pasta

Maud Moody
€35.00
De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken

Raquel Palla Lorden
€34.99
REPEAT

REPEAT

Antoinette Hertsenberg
€32.50