0

Woorden zonder muziek

een leven in de muziek

Philip Glass

 • out of stock
€8.99
Description

Philip Glass behoort tot de invloedrijkste componisten en musici van de tweede helft van de twintigste eeuw. Zijn omvangrijke werk reikt van opera's, symfonieën, concerto's, musicals, kamermuziek, vioolkwartetten en solostukken tot aan filmmuziek, popmuziek en op muziek gezette poëzie en proza. Hij is baanbrekend geweest in het slaan van bruggen tussen klassieke muziek en andere vormen van kunst en theater. Hij liet zich inspireren door beeldend kunstenaars, schrijvers en dichters; zijn filmmuziek - onder meer voor The Hours - werd tot drie keer toe genomineerd voor een Academy Award.
In dit fascinerende boek laat Glass zien wat de kracht is van muziek in het menselijk bestaan en hoe muziek de wereld kan veranderen. Hij vertelt ook over zijn eigen creatieve proces, over zijn jeugd in Baltimore en zijn studie van Schubert, Bach en Mozart bij de legendarische Nadia Boulanger in Parijs, waar hij kennismaakte met de filmgroten van de nouvelle vague en waar hij voor het eerst het rijke arsenaal van zijn eigen talenten ontdekte. Glass' werk telt vele hoogtepunten. Hij schreef een opera gebaseerd op Coetzees roman Waiting for the Barbarians, hij maakte furore met Einstein on the Beach en Satyagraha. Zijn nieuwste opera over Kafka's Het Proces beleefde onlangs in Londen zijn première.
Woorden zonder muziek is ook gewijd aan Glass' bewogen privéleven. Hij werkte bij Bethlehem Steel, reisde vele malen naar India en was in de jaren '70 taxichauffeur in New York. Glass is vier keer getrouwd en heeft vier kinderen. Tot zijn omvangrijke vriendenkring behoren en behoorden onder anderen: Richard Serra, Sol Lewitt, Jerome Robbins, David Byrne, Chuck Close, Linda Ronstadt, Woody Allen en Leonard Cohen.
De intense verwevenheid van het persoonlijke en muzikale leven van Philip Glass maken dit boek tot een buitengewone leeservaring.

'Het langverwachte, persoonlijke verhaal van een van de meest geliefde en vooraanstaande hedendaagse componisten.' - The New York TimesPhilip Glass werd in 1937 in Baltimore geboren en studeerde aan de University of Chicago en de Juilliard School of Music. Hij is de componist van vele opera's, symfonieën en filmmuziek en treedt nog regelmatig op met het Philip Glass Ensemble. Glass woont in New York City.

Specifications
 • Publisher
  Hollands Diep
 • Translator
  Catalien Paassen, Willem Paassen
 • Edition
  1
 • Pub date
  Apr 2015
 • Pages
  321
 • Theme
  Biography: writers
 • EAN
  9789048824502
 • Product form
  E-boek
 • Language
  Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

Alles echt gebeurd

Alles echt gebeurd

Jeroen Brouwers
€24.99
Erasmus

Erasmus

Sandra Langereis
€39.99
Dag lieverd, tot zo

Dag lieverd, tot zo

Nadja Ensink-Teich
€21.99
Weerspiegeld in een waterglas

Weerspiegeld in een waterglas

Annette Portegies
€34.99
Het Glijbaaneffect

Het Glijbaaneffect

Quin Gerritse
€20.99