• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Engelstalige Sciencefiction

Uitgelicht

The War Of The Worlds

The War Of The Worlds

H. G. Wells
€ 8,95
The Dispossessed

The Dispossessed

Ursula K. Le Guin
€ 12,95
Frankenstein

Frankenstein

Mary Shelley
€ 9,95
Foundation

Foundation

Isaac Asimov
€ 11,50
I, Robot

I, Robot

Isaac Asimov
€ 11,50
Dune Messiah

Dune Messiah

Frank Herbert
€ 12,95
Children Of Dune

Children Of Dune

Frank Herbert
€ 12,95
Dune

Dune

Frank Herbert
€ 10,00
Brave New World

Brave New World

Aldous Huxley
€ 13,95
1984

1984

George Orwell
€ 11,50
Fahrenheit 451

Fahrenheit 451

Ray Bradbury
€ 11,50

Bekijk aanbod Engelstalige Sciencefiction

Engelstalige sciencefiction boeken zijn een van de meest populaire genres binnen de fictie. Ze bieden lezers de mogelijkheid om te ontsnappen naar andere werelden en om te fantaseren over toekomstige technologieën en buitenaardse beschavingen. Het genre is erg breed en omvat onderwerpen zoals ruimte-avonturen, dystopische samenlevingen, alternatieve tijdlijnen, cyberpunk, post-apocalyptische werelden en meer. Enkele van de meest invloedrijke en bekende sciencefictionauteurs zijn Isaac Asimov, Ray Bradbury, Arthur C. Clarke, William Gibson, Ursula K. Le Guin, Frank Herbert, Philip K. Dick en Octavia Butler. Door de jaren heen hebben Engelstalige sciencefiction boeken een enorme impact gehad op de populaire cultuur en hebben ze geleid tot talloze film-, televisie- en game-adaptaties.

Verfijn Sluit

90.339 resultaten gevonden voor Engelstalige Sciencefiction

Klassiek en hedendaags

Het genre van de sciencefiction is ontstaan in de vroege 19e eeuw, maar het was pas in de 20e eeuw dat het echt populair werd. Eén van de pioniers van het genre was de Engelse schrijver H.G. Wells, die bekend is vanwege zijn sciencefictionklassiekers zoals "The War of the Worlds" en "The Time Machine". Later in de 20e eeuw werd het genre verder ontwikkeld door schrijvers zoals Isaac Asimov, Ray Bradbury, Arthur C. Clarke en Philip K. Dick.

Engelstalige sciencefiction boeken zijn erg breed en omvatten onderwerpen zoals ruimte-avonturen, dystopische samenlevingen, alternatieve tijdlijnen, cyberpunk, post-apocalyptische werelden en meer. Deze onderwerpen laten de lezers vaak nadenken over ethische en filosofische kwesties die zich kunnen voordoen in een toekomstige samenleving, zoals artificiële intelligentie, genetische manipulatie, transhumanisme, klimaatverandering, sociale ongelijkheid en de betekenis van menselijke identiteit.

Enkele van de meest invloedrijke en bekende sciencefictionauteurs zijn Isaac Asimov, Ray Bradbury, Arthur C. Clarke, William Gibson, Ursula K. Le Guin, Frank Herbert, Philip K. Dick en Octavia Butler. Deze schrijvers hebben niet alleen het genre verrijkt met hun literaire werken, maar ook geleid tot talloze film-, televisie- en game-adaptaties van hun werken. Zo hebben bijvoorbeeld de "Star Wars" en "Star Trek" franchise hun oorsprong in sciencefictionboeken.

In de afgelopen jaren is het genre van de sciencefiction alleen maar populairder geworden en heeft het zich verder ontwikkeld om zich aan te passen aan de moderne tijd. Er zijn nu zelfs subgenres zoals "cli-fi" (climate fiction) en "hopepunk", waarbij schrijvers zich richten op respectievelijk de klimaatcrisis en het vinden van hoop en verandering in een dystopische wereld.

In conclusie, engelstalige sciencefiction boeken zijn een fascinerend en invloedrijk genre dat ons uitnodigt om te dromen, na te denken en te reflecteren op wat de toekomst kan brengen. Of het nu gaat om het ontdekken van nieuwe werelden of het verkennen van de grenzen van de menselijke geest, deze boeken zijn een blijvend onderdeel van onze cultuur en verbeelding.