0

Eurovisie Songfestival & Rotterdam

  • Eurovision Song Contest - Books
  • Eurovision Song Contest - Rotterdam
  • Eurovision Song Contest

Het Eurovisie Songfestival 2021 vindt plaats in Rotterdam. Rotterdam zou de wedstrijd in 2020 organiseren voordat het evenement werd afgelast vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie. De halve finales vinden plaats op 18 en 20 mei 2021. De grote finale vindt plaats op 22 mei 2021.

THEMA:

Het thema van het 65e Eurovisie Songfestival is: Open Up.

De slogan ‘Open Up’ was opzettelijk onvolledig toen deze werd gekozen voor Eurovisie 2020. “Voel de vrijheid om de slogan op je eigen manier te voltooien. We vonden het belangrijk om een thema te kiezen dat past bij de tijdgeest. Met de slogan nodigen we mensen van harte uit om zich open te stellen voor anderen, voor verschillende meningen, voor elkaars verhalen en natuurlijk voor elkaars muziek '', zei Sietse in 2019.

Hieronder vindt u een mooie selectie boeken over het Eurovisie Songfestival en Rotterdam.

Eurovisiesongfestival

Eurovisiesongfestival

65 jaar zingen

Van vocaal verantwoord onderonsje tot meeslepend multimediaal amusementscircus – de vijfenzestigste editie van het Eurovisiesongfestival wordt gehouden in Rotterdam. De vijfde maal op Nederlandse bodem sinds het begin van het internationale evenement in 1956.

In dit fotoboek staan alle Nederlandse deelnemers aan de Eurovisiesongfestivals. Winnaars als: Corry Brokken, Lenny Kuhr, Teach-In en Duncan Laurence. Maar ook deelnemers die onderin eindigde: Rudi Carrell, De Spelbrekers, Ronnie Tober, Willeke Alberti en de 3JS. Met korte verhalen over de zangers – hoe is het ze verder vergaan na het songfestival – het aantal punten dat ze kregen voor hun liedje en welke plaats ze uiteindelijk hebben gehaald.

Het fotoboek heeft het formaat van een klassiek 45-toeren singletje en is voor de echte liefhebber onmisbaar op de koffietafel. Het boek bevat 132 pagina’s en 68 foto’s.

bestel

Eurovision Song Contest

Het eurovisie Songfestival

Het eurovisie Songfestival

Edward van de Vendel
€ 24,99
De kleine Eurovisie Songfestival voor Dummies

De kleine Eurovisie Songfestival voor Dummies

Charlotte Valérie van Tilborg
€ 5,00
Het grote songfestival boek

Het grote songfestival boek

Richard Van de Crommert
€ 10,00
Met de stroom mee

Met de stroom mee

Hoe ik als topmuzikant een herseninfarct overleefde, en een betere versie van mezelf werd
Willem Philipsen 

In Met de stroom mee vertelt Willem over zijn pad naar herstel na een herseninfarct en gaat hij in gesprek met mensen die hem hebben geïnspireerd het beste uit zichzelf te halen. Met veel humor, wijsheid en een ongelooflijk optimisme deelt hij zijn inzichten in de hoop hetzelfde te kunnen betekenen voor zo veel mogelijk mensen!

‘De wereld van Willem Philipsen heeft mij geleerd dat de ruimte oneindig is, zolang je maar steeds je grens verlegt.’ Stef Bos

‘In de moeilijkste periode van mijn leven heeft Willem mij de kracht gegeven om door te gaan. Hij inspireert met zijn energie. Willem is het beste voorbeeld van iemand die niet kijkt naar wat hij niet meer kan, maar naar wat hij wél kan. Hij is een van de grootste kanjers die ik ken.’ Sander de Kramer

‘Ik heb diep respect voor de wijze waarop Willem geen uitdaging uit de weg gaat en zichzelf continu dwingt grenzen te verleggen.’ Erik Scherder

bestel

literatuur

Vrijwel alle gedichten

Vrijwel alle gedichten

J.A. Deelder
€ 34,99
Alleen met de goden

Alleen met de goden

Alex Boogers
€ 12,50
Ilyas

Ilyas

Ernest van der Kwast
€ 22,99
De omsingelde jager

De omsingelde jager

Kevin Kristiaan
€ 20,95
De echo van mijn voetstappen

De echo van mijn voetstappen

Daniël Dee
€ 19,50
De vrouwen van Léon

De vrouwen van Léon

Maria van Wendel
€ 21,99
The 500 hidden secrets of Rotterdam

The 500 hidden secrets of Rotterdam

Guido Van Eijck & Saskia Naafs 

New updated edition 2019. Visit Rotterdam in the footsteps of two locals and track down the city's best-kept secrets! Discover places and details that few people know, like a hidden park under a bridge, a coffee roaster annex social project, a vintage shop that fronts as an underground club, a century old garden village built in the middle of the harbour, and 496 other good-to-know addresses and facts. The 500 Hidden Secrets of is a series of affectionate city guides, written by true locals and filled only with independent advice, based on thorough research and the authors' personal opinions. All content is updated frequently. About the authors: Guido van Eijck and Saskia Naafs are journalists with a special love for Rotterdam. They write for national newspapers Het Parool and De Volkskrant and the weekly magazine De Groene Amsterdammer. They are the authors of Hidden Nederland, Hidden Holland & The 500 Hidden Secrets of Amsterdam.

bestel

Rotterdam & Regio

Rotterdam weekend

Rotterdam weekend

€ 10,99  € 8,79
Rotterdam

Rotterdam

Nina Swaep
€ 16,99
Rotterdam walk

Rotterdam walk

Eddy le Couvreur
€ 12,95
Shirma's Soul Kitchen

Shirma's Soul Kitchen

Shirma Rouse

Shirma Rouse kennen we allemaal van het podium en van tv. De Nederlandse Aretha Franklin is een vocaal wonder.

Maar… Shirma is zoveel meer dan een souldiva. Ze rockt even hard in de keuken. Op verzoek van vele fans en volgers heeft ze ruim 50 recepten van de meest gelikete en meestopgevraagde gerechten gebundeld in Shirma’s Soul Kitchen.

Shirma´s smaken swingen. Haar smaken zijn de smaken die ze zich kan herinneren van Sint Eustatius, het eiland waar ze is opgegroeid, en haar geboorte-eiland Curaçao waar zij onderweg een eigen draai aan heeft gegeven. Het zijn de smaken van haar moeder, haar oma’s en haar tantes gekruist met de smaken die ze heeft opgedaan tijdens de reizen die ze zowel privé als op tournee heeft gemaakt.
In Shirma’s Soul Kitchen geeft ze niet alleen haar keukengeheimen prijs, ze geeft je bovendien nuttige tips en handige weetjes en ze deelt met jou een openhartig gesprek met en tussen moeder Evette en zus Darvina.

Shirma’s Soul Kitchen is een musthave voor alle foodies, voor de liefhebbers van soul food, voor iedereen die van lekker eten houdt. Lekker eten dat in dit geval met oneindig veel liefde is bereid.

bestel

Rotterdam & Regio - vervolg

Kookboek van Rotterdam

Kookboek van Rotterdam

Karen Groeneveld
€ 12,50
7 Rotterdamse grootheden

7 Rotterdamse grootheden

Oscar Park
€ 12,95
Fotografisch Atelier Van Dijk Rotterdam

Fotografisch Atelier Van Dijk Rotterdam

Frits Gierstberg
€ 22,50
Rotterdam baanbrekend

Rotterdam baanbrekend

Paul Martens
€ 32,50
Manhattan aan de Maas

Manhattan aan de Maas

Dennis Duinker
€ 24,95
STIL ROTTERDAM

STIL ROTTERDAM

€ 24,95
Smaak van Rotterdam

Smaak van Rotterdam

Met het (kook)boek Smaak van Rotterdam nemen wij jou mee naar onze stad. Het leuke aan eten is dat het verbindt, verbroedert. Eten is delen. Het delen van emoties en ervaringen, het delen van verhalen. Met alleen eten zouden wij Rotterdam echter tekortdoen. De smaak van Rotterdam wordt immers gevormd door nog zoveel meer ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dans, muziek, kunst en cultuur, duurzaamheid en innovatie en de Rotterdamse haven. Ingrediënten die Rotterdam en de Rotterdammers maken tot wie we zijn. Ingrediënten die onze cultuur vormen en waar we trots op zijn.

Aan de hand van inspirerende verhalen van Rotterdammers in hart en nieren, zoals bijvoorbeeld Shirma Rouse, Tymon de Laat en Sabine Biesheuvel, geven we jou in Smaak van Rotterdam een kijkje in onze keuken, de keuken van Terry Priem in dit geval. Samen met deze topchef zijn wij aan de slag gegaan met het maken van dit (kook)boek met daarin 41 lokale gerechten van de deelnemende landen aan het Songfestival. We zouden echter onszelf niet zijn als we de gerechten geen Rotterdamse twist zouden geven. Ervaar de gerechten en de rest van dit boek als onze smaak. De smaak van Rotterdam, de stad die met zoveel talen, gezichten en meer dan 175 nationaliteiten is uitgegroeid tot een echte wereldstad.

Smaak van Rotterdam is niet alleen een prachtig visitekaartje van de stad, maar ook gemaakt om op een mooie manier iets terug te geven aan de stad en de mensen die er wonen. Van de opbrengst van ieder verkocht exemplaar gaat een bijdrage naar Fröbel: een geweldige horecaonderneming in Rotterdam die gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking.

bestel

koken

Het ultieme hamburgerboek

Het ultieme hamburgerboek

Julius Jaspers
€ 16,99
Koken op de Big Green Egg

Koken op de Big Green Egg

James Whetlor
€ 29,99
Buiten eten met Pieter Kok

Buiten eten met Pieter Kok

Pieter Kok
€ 24,99
Rotterdams Kookboek

Rotterdams Kookboek

Linda Roodenburg
€ 32,50