0

Feest in Donner | Opening

  • Feest in Donner - Feest
  • Feest in Donner - we zijn allang begonnen

‘We zijn allang begonnen, maar nu begint het echt’

Beste klant van boekhandel Donner,

In het laatste weekend van oktober zet Donner een punt achter een grote verbouwing.
Dat we eindelijk over een fraai ingerichte boekhandel van ca 3750 m2 kunnen beschikken in een markant gebouw – het rijksmonument aan de Coolsingel - dat willen we vieren!  
Wij konden de klus klaren omdat zovelen ons avontuur wilden volgen en meemaken. Omdat u klant gebleven bent dwars door die verbouwing heen!   

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober is er een gevarieerd feestprogramma, met vrije entree.
Bovendien willen wij u een bijzonder geschenk aanbieden als dank voor uw support.
En wat zou dat anders kunnen zijn dan een boek? Maar dan wel een exclusieve uitgave, waarin het boek, de boekhandel en het lezen centraal staan.

Onder de titel Denkend aan Donner – Een ode aan het lezen hebben maar liefst 46 auteurs een speciaal voor deze gelegenheid geschreven bijdrage geleverd. Er werken schrijvers van fictie en non-fictie aan mee, zoals Nelleke Noordervliet, Louise O. Fresco, Abdelkader Benali, Jan Brokken, Bert Keizer, Elfie Tromp, Jan Oudenaarden, Alex Boogers en Adriaan van Dis.    

De jubileumuitgave Denkend aan Donner is vanaf zaterdag 26 oktober - uitsluitend bij Donner - verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

 


Programma zaterdag 26 oktober:

  • 12:30 - 13:30 uur: Thijs Nissen trio, jazz-concert 
  • 14:00 – 15:00 uur: Uitreiking van de eerste Jana Beranováprijs, i.s.m. Woordnacht
  • 15:00 – 16.00 uur: Opening van de tentoonstelling over A.D. Copier
  • 16:00 – 18:00 uur: Overhandiging van het eerste exemplaar van Denkend aan Donner – Een ode aan het lezen aan burgemeester Aboutaleb, waarna hij het nieuwe Donner officieel voor geopend verklaart. Aansluitend de uitreiking van het eerste exemplaar van het deeltje uit de serie ‘Het Rotterdams erfgoed’ over het rijksmonument aan de Coolsingel, door burgemeester Aboutaleb aan de directie van Donner. Hella de Jonge, Marcel Möring, Derek Otte en Jolande Withuis zullen hun bijdrage, die ze speciaal voor de Donnerbundel hebben geschreven, voorlezen.

Aansluitend is er een optreden van The Amazing Stroopwafels.


Programma zondag 27 oktober:

  • 13:00 – 15:00 uur: Presentatie van het boek Habitat Rotterdam – Hoe makers wonen en werken in een veranderende stad, door Priscilla de Putter (tekst) en Nicoline Rodenburg (fotografie). M.m.v. schrijver Raoul de Jong en modeontwerpster Joline Jolink.
  • 15:30 – 17:30 uur Boekpresentatie van Zijn naam is klein – Piet Hein en het omstreden verleden door Simon Rozendaal. M.m.v. oud-burgemeester Bram Peper, em. hoogleraar Europese expansie en migratie Piet Emmer en cultureel ondernemer en journalist Rachid Benhammou.


Wij hopen u dit weekend te mogen begroeten!

Namens de medewerkers van boekhandel Donner,

 
Suzanne Hammecher
Jan Lutjeboer
Marjan Schoonderwoerd
Leo van de Wetering
Eelco Zuidervaart     

Denkend aan Donner vz [Banner rechts]
Denkend aan Donner [banner rechts]