0

Presentatie van de debuutroman Sterker door strijd van Julie van Mol

Presentatie van de debuutroman Sterker door strijd van Julie van Mol
za 15 april 201714:00 - 16:00
georganiseerd door Donner

Julie van Mol presenteert haar debuutroman Sterker door strijd. Uitgever Maurice van Dijk (Uitgeverij Palmslag) doet het welkomstwoord, Martin van Waardenberg interviewt Julie over haar roman. Aansluitend leest Julie een passage voor uit haar boek. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Martin. Hierna signeert zij haar boek. Dj Okkie Vijfvinkel brengt een muzikale bijdrage.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

‘Binnensmonds sprak ik mezelf toe dat lijdzaam toekijken naar het leven geen onderdeel van mijn karakter was. Dat alleen ik de situatie kon veranderen, dat ieder onbekend begin wennen was, en dus ook het wonen in een nieuwe stad. Ongetwijfeld zou Rotterdam ooit mijn thuishaven worden. Maar daarvoor moest ik naar buiten. De stad drong zich niet aan me op, stond niet als een Jehovagetuige voor mijn deur, met een voet in de aanslag.’

Sterker door strijd brengt je terug naar 2007. In Nederland heerst nog geen crisis, er zijn geen smartphones op de markt, sociale media domineren onze alledaagse communicatie nog niet.

Een 32-jarige carrièrevrouw is ooit vanwege haar studie van Nijmegen naar Utrecht vertrokken. Van daaruit verhuist ze voor haar werk naar Rotterdam. De stad kent ze niet, haar inwoners evenmin. Om zich zo snel mogelijk thuis te voelen gaat ze off- en online op zoek naar Rotterdammers. Samen met hen ontdekt ze het verleden en heden van de stad.

Ze maakt al snel promotie, waarna ze wordt tegengewerkt door haar rancuneuze collega. En dan is er ook plots die grote, meeslepende liefde: een Amsterdamse clubeigenaar. Maar hij heeft kinderen terwijl zij liever een hondje wil. Slaagt ze er ondanks al deze uitdagingen in haar plek te veroveren en zich thuis te voelen?

 

Julie van Mol (1974) woont in Rotterdam en werkt als freelancer marketing en communicatie overal binnen Nederland. Vanaf haar tiende schreef ze in dagboeken, daarna voor haar werk. In 2005 durfde ze het aan om op Hyves verhalen te publiceren, en werd zo een van de bekendste bloggers. Aan Sterker door strijd begon ze in 2007. Ze liep vertraging op doordat ze als freelancer moest zien om te gaan met de economische crisis, die haar later juist inspiratie bracht.