Omschrijving
Robert en Anneke maakten de grote oversteek van de Stille Oceaan. Ze zeilden samen in negen maanden van Mexico naar Australië op hun zeilboot Spunky en bezochten afgelegen eilanden en atollen in Frans-Polynesië, Niue, Fiji, Tonga, Vanuatu en Nieuw Caledonië. “Wat eet je dan aan boord?” was een veelgestelde vraag. Daarom hield Anneke eerst een blog bij en maakte daarna dit boek, met niet alleen recepten, maar ook tips over het koken aan boord, het bewaren en conserveren van vis en groente, informatie over lokale gerechten en gebruiken, reisverhalen en anekdotes. Aan de hand van de afgelegde route over de Stille Oceaan beschrijft ze de recepten en ervaringen.
Anneke Sips zeilde in totaal 16 maanden op zeilboot Spunky van Florida naar Australië. Eerder zeilde ze drie maanden door Indonesië en langs de kust van Australië. Ze houdt van lekker en gezellig eten maar ook van praktisch koken. Anneke schreef mee aan het kookboek “Van Keukenmeid tot Dinerdiva”. In het dagelijks leven is ze veranderingsmanager.