• Geen verzendkosten vanaf €15,-
 • Uw cadeaus gratis ingepakt
 • Bestellen zonder account mogelijk
 • Geen verzendkosten vanaf €15,-
 • Uw cadeaus gratis ingepakt
 • Bestellen zonder account mogelijk
zo 30 september 201814:00 - 16:00
georganiseerd door Donner

Hebban Live!

 • Entree: Toegang vrij
 • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 119 | Rotterdam
Hebban Live!

Op 30 september viert Hebban de tweede editie van Hebban Live! bij boekhandel Donner in Rotterdam. Tijdens het lezersevenement worden de Hebban Debuutprijs 2018 en de Hebban Clubprijzen uitgereikt én is de bekendmaking van de Hebban 1000!

Hebban-redacteur Martijn Lindeboom neemt je op zondagmiddag mee door het programma, waarin niet alleen de Hebban Clubprijzen en de Hebban Debuutprijs uitgereikt worden, maar ook de eerste Hebban 1000 bekendgemaakt wordt. Welk boek voert de lijst aan van de duizend mooiste boeken aller tijden volgens Hebban-lezers?

Nieuw talent ontdekken kan ook: debutanten pitchen hun debuut bij het publiek en uiteraard zijn de shortlistauteurs van de Hebban Debuutprijs aanwezig: Antoinette Beumer - Mijn vader is een vliegtuig, Sien Volders - Noord en Herien Wensink - Kleihuid worden geïnterviewd door Hebban-redacteur Soraya Vink. Ook zijn er winnaars van de Hebban Clubprijzen én is er gelegenheid tot het signeren van boeken. 

Filmregisseur Antoinette Beumer (1962), bekend van producties als Soof en De gelukkige huisvrouw, debuteerde eerder dit jaar bij uitgeverij Lebowski met de, deels autobiografische, roman Mijn vader is een vliegtuig. Een verhaal dat veel parallellen heeft met haar eigen leven. Haar vader zat zelf ruim 30 jaar in een psychiatrische inrichting. Na de plotselinge dood van haar moeder wordt de 40-jarige Eva geconfronteerd met angst. Als ze op zoek gaat naar de oorsprong van deze gevoelens, komt ze erachter dat er hiaten in haar geheugen zijn. Op dit moment werkt Beumer zelf aan het scenario voor de verfilming van het boek.  

Noord is de debuutroman van Sien Volders (1983) en verscheen eind 2017 bij Hollands Diep. Met Noord leverde ze een strak gecomponeerd, filmisch verhaal over een jonge zilversmid die vanuit Vancouver naar het uiterste noorden van Canada trekt om daar een levensbepalend besluit te nemen. Sien Volders studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Ze werkt als redacteur en interieurvormgever. Ze is getrouwd met de Vlaamse tv-presentator en komiek Lieven Scheire en woont in Gent. 

Theaterredacteur Herien Wensink (1977) specialiseerde zich tijdens haar studie in de literatuur over de Eerste Wereldoorlog en niet verwonderlijk vormt dat de setting voor haar debuutroman Kleihuid, die in januari verscheen bij uitgeverij De Arbeiderspers. In het verhaal komen twee mannen – een Britse officier en soldaat – in 1918 in een Vlaams revalidatieoord terecht. De twee tegenpolen delen een kamer, waar de een van zware verwondingen aan zijn gezicht herstelt en de ander zijn mentale problemen onder ogen moet zien. Een verhaal over verbroedering in onverwachte hoek, van de helende kracht van vriendschap en de bijzondere rol die kunst soms speelt.

Het event heeft een informeel karakter: wil je kennismaken met de Hebban Genreclubs en de Hebban Crew? Dat kan tijdens de afsluitende borrel. 

Hebban Live! is het eerste evenement dat plaatsvindt in het in september opgeleverde nieuwe gedeelte van Boekhandel Donner in Rotterdam. De winkel is vanaf 12 uur gewoon geopend voor winkelend publiek.   

Het programma
 • 14.00 uur: Hebban Proza Pitches, met Erik Betten QuarantaineNadine Swagerman Eén waarheid, Sol Bouzamour Narcissus, Herlinde Leyssens Kongokorset en Rijan van Leest Eerste reserve.
 • 14.30 uur: Uitreiking Hebban Clubprijzen 2018
 • 15.00 uur: Bekendmaking Hebban 1000
 • 15.30 uur: Uitreiking Hebban Debuutprijs 2018 (incl. interview met shortlistauteurs Antoinette Beumer, Sien Volders en Herien Wensink
 • 16.00 uur: Signeren & borrel  
Over Hebban Debuutprijs 2018

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers en richt zich op literaire fictie en narratieve non-fictie. De drie shortlistdebuten werden geselecteerd door een lezersjury bestaande uit zo’n honderd lezers. De shortlist wordt beoordeeld door een eindjury bestaande uit de redactie van Hebban en vijf boekverkopers. 

Over de Hebban Clubprijzen 2018

Na enkele succesvolle edities van de Hebban Awards gaf de redactie het stokje door aan de Hebban Genreclubs. Dit jaar reiken zij voor het eerst de Hebban Clubprijzen uit, dé awards van de grootste genreliefhebbers op je favoriete boekensite. Deze zomer konden lezers stemmen op hun favoriete boeken in de categorieën Thrillers, Feelgood, Literatuur, Jeugdliteratuur, Young Adult, SF & Fantasy en Engelstalig

Over de Hebban 1000

Geïnspireerd op de Radio 2 top 2000 stelt Hebban dit jaar voor het eerst de Hebban 1000 samen, de ultieme inspiratielijst voor en door lezers met de duizend mooiste boeken aller tijden. Op basis van de persoonlijke top 25 lijsten van lezers wordt de top 1000 bepaald. Stel je eigen top 25 mooiste boeken hier samen.

Over Hebban

Hebban.nl werd opgericht in 2014 en groeide in korte tijd uit tot de populairste boekensite en grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen met 150.000 leden, bijna 100.000 recensies en 1 miljoen lezerswaarderingen. De site trekt maandelijks meer dan 500.000 bezoekers. Sinds 2017 is er ook een populaire boekenapp voor iOS en Android. Zie ook: de mensen achter Hebban.