0
Het einde van de privacy
Het einde van de privacy

Het einde van de privacy

megatrends e-business, internetveiligheid en digitale identiteit

Adjiedj Bakas

Hardback / gebonden | Nederlands
 • Niet leverbaar
€ 22,99
Omschrijving

De 400 miljoen Europeanen hebben samen al 50 miljard sporen op internet achtergelaten. Koppelen van al die verschillende data via algoritmen en 'business analytics' wordt een megatrend. Bedrijven fuseren straks primair om data te bundelen. Webwinkelen wordt maatwerk,passend bij de persoon en het aankoopgedrag van de consument. We gaan meer internetbankieren.
Nu al gaat de Nederlander maar eens in de zeven jaar naar zijn bank. Nu vormt de computer nog onze toegangspoort tot de parallelwereld van internet, straks is dat de smartphone. Mobiel bankieren wordt normaal en er komen hybride winkelvormen van 'bricks&clicks'. De beveiliging van internet wordt een enorme groeimarkt. 'Internet security' is de branche van de toekomst en 'cyberwar' wordt een nieuwe kerntaak van leger en Defensie.
Een briljante 17-jarige hacker verdient straks meer dan een 50-jarige topbankier. Er komt niet meer blauw op straat maar meer blauw op internet nu al meer dan 50% van criminaliteit internet-gerelateerd is.
Naast gratis internet komt er betaald internet en burgers slaan hun digitale identiteit in de 'Cloud' op en bepalen zelf wie toegang krijgt tot welk deel van hun digitale identiteit. Liefde, vriendschap, seks en intimiteit starten vaker op internet, dat uitgroeit tot 'interslet'. Met een elektronische
contactlens, waarop teksten worden geprojecteerd, kun je straks teksten lezen terwijl je met iemand staat te praten. Maar hoe belangrijker ons leven 'online' wordt, hoe belangrijker ook ons leven 'offline' wordt. De papieren back-up komt terug. We gaan elkaar vaker fysiek ontmoeten. Er komt een nieuwe discretie en er komen herijkte normen en waarden. 'Twittiquette' wordt de nieuwe etiquette op Internet. Hoe gaan we daar allemaal mee om?
Trendwatcher Adjiedj Bakas maakte een rondgang in de veiligheids-, marketing-, HR- en IT-industrie en schreef een prikkelend boek over de toekomstige rol van internet en privacy in ondernemerschap en consumentengedrag in 'de Eeuw van de Burger'.

Adjiedj Bakas (1963) werd gekozen tot Trendwatcher van het Jaar 2009, Zwarte
Zakenman van het jaar 2008, één van de 25 meest creatieve Nederlanders
('Management Team'), één van de 40 meest invloedrijke mediamensen ('Nederlands
Media Netwerk'), één van de meest invloedrijke mannen onder de 50 (innovatieblad
'Sprout') en de meest invloedrijke trendwatcher onder marketeers (NIMA). Volgens
RTL komt 87% van zijn trendvoorspellingen uit. Hij schreef bestsellers als 'World Megatrends' en 'De Toekomst van Gezondheid'.

"Adjiedj Bakas is een originele en creatieve denker."
Premier Mark Rutte

"Als ik Adjiedj Bakas hoor en lees, zie ik altijd direct de stip op de horizon. Mijn oogjes gaan glimmen en ik krijg kuiltjes in de wangen, omdat hij zoveel humor in zijn werk gebruikt. Hij zet mij altijd aan tot denken."
Ivo Opstelten, Minister van Veiligheid & Justitie

"Bakas beschrijft in dit prachtige boek de uitdagingen en gevolgen van de
voorschrijdende technologie op het leven van mensen."
Tjark Tjin-A-Tsjoi, algemeen directeur Nederlands Forensisch Instituut (NFI)

"Dit boek vormt een belangrijke bijdrage aan het voortdurende maatschappelijke debat over het belang van privacy in de informatiesamenleving."
Anthony House, Privacy Expert/Head of Privacy Policy & Communications Google Europe

"Als er al kritiek op dit boek mogelijk is, kan het alleen maar om de titel gaan. Na 'De Toekomst van de Liefde' en 'De Toekomst van Gezondheid' is het eigenlijk tijd voor 'De Toekomst van Privacy'. Adjiedj Bakas helpt ons zoeken." Maarten Hillenaar, CIO Rijksoverheid

"Adjiedj Bakas presenteert in dit boek een indringende toekomstvisie op een samenleving met 'big data' als munteenheid en waarin elk aspect van ons leven is gekoppeld aan de virtuele wereld."
Chris Swecker, Ass. Director Criminal Investigative Division of the FBI

Specificaties
 • Uitgever
  Scriptum
 • Druk
  1
 • Verschenen
  jan. 2012
 • Genre
  Non-fictie Algemeen
 • Afmetingen
  218 x 180 x 27 mm
 • Gewicht
  946 gram
 • EAN
  9789055948581
 • Bindwijze
  Hardback / gebonden
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Eindstation Auschwitz

Eindstation Auschwitz

Eddy de Wind
€ 19,99
Je kunt het maar één keer doen

Je kunt het maar één keer doen

Barbara van Beukering
€ 20,99
De langste adem

De langste adem

Arielle Veerman
€ 19,99
Kapitaal en ideologie

Kapitaal en ideologie

Thomas Piketty
€ 49,99
Hannelore

Hannelore

Frank Krake
€ 22,99