• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
ma 8 mei 2023

Anjet Daanje wint de Libris Literatuur Prijs 2023

Anjet Daanje wint de Libris Literatuur Prijs 2023

Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje heeft de Libris Literatuur Prijs 2023 gewonnen en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. De jury onder leiding van Beatrice de Graaf, historicus, hoogleraar History of International Relations & Global Governance aan de Universiteit Utrecht, koos uit zes genomineerden de winnaar van Libris Literatuur Prijs 2023 voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje heeft de Libris Literatuur Prijs 2023 gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt na het diner waaraan genomineerden, uitgevers, redacteuren en recensenten deelnamen. Het is de 30e keer dat de prijs werd uitgereikt.

Man zonder rijbewijs van Oek de Jong (Atlas Contact)
Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost van Donald Niedekker (Koppernik)
Overal zit mens van Yves Petry (Das Mag)
De gebeurtenis van Peter Terrin (De Bezige Bij)
Tussentijds van Peter Zantingh (Das Mag)

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2023 bestond uit: Beatrice de Graaf, historicus, hoogleraar History of International Relations & Global Governance aan de Universiteit Utrecht (voorzitter), Yannick Dangre, schrijver en dichter, Margot Dijkgraaf, literatuurcriticus en schrijver, Mira Feticu, schrijver, performer, interviewer, radiomaker en publicist, Lies Schut, literair recensent De Telegraaf.