0
Vanaf €15,- geen verzendkosten.
Snelle levering aan huis, maar ook af te halen in de winkel.

Informatie verbouwing Donner

Op deze plaats leest u alle informatie over de verbouwing van onze winkel aan de Coolsingel.

Een nieuwe fase

Vanaf maandag 13 november verplaatsen wij een aantal afdelingen en de horeca. De helft van 2e etage wordt in gebruik genomen; een groot gedeelte van de begane grond komt als winkelruimte te vervallen.

Het komende half jaar zal de nieuwe indeling niet meer veranderen. De plattegrond laat zien waar u voortaan terecht kunt. En onze medewerkers wijzen u natuurlijk graag de weg!

Met het realiseren van deze fase in de verbouwing zetten we een belangrijke stap in de richting van onze nieuwe winkel. Wij bieden excuses aan voor de overlast, maar hopen te mogen rekenen op uw begrip en klandizie.

Directie en medewerkers van boekhandel Donner,
Diner@Donner, Van der Heijde bladmuziek & CD’s, Antiquariaat Looijestijn

 

 


 

De verbouwing is van start gegaan

Nadat wij besloten hadden om met Donner op de huidige locatie te blijven, wisten we dat er een grote verbouwing zat aan te komen. Onder de naam ‘Forum’ gaat het blok tussen Coolsingel, Koopgoot, Lijnbaan en Binnenwegplein op de schop, om over twee jaar een hernieuwd onderdeel van de binnenstad te worden.
In onze ‘achtertuin’ wordt een vestiging van Primark gebouwd en verrijzen meer dan 100 appartementen; de winkels aan het genoemde deel de Lijnbaan worden uitgebreid en geheel vernieuwd.

Het rijksmonument, waarin Donner momenteel gevestigd is, wordt in oude luister hersteld. De operatie zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. Donner huurt straks een kwart van de huidige begane grond, een kleine tussenverdieping en de gehele tweede etage met aan de achterzijde daarvan een atrium. Per saldo gaan we er in ruimte zelfs iets op vooruit, van 3200 m2 naar 3700 m2.
Onze buur op de begane grond wordt de ABN Amro, die terugkeert, en naast ons een bankshop gaat vestigen. Op de hogere etage zullen zij kantoor houden.
Behalve door de huidige ingang aan de Coolsingel, zal Donner ook bereikbaar zijn via een nieuwe, grote ingang aan het Binnenwegplein. De zijingang aan de koopgootzijde wordt gesloten. Dit gebeurt overigens al heel snel: aan het einde van deze maand starten de eerste inpandige bouwwerkzaamheden en gaat de zijingang dicht. Aan de buitenzijde is al een begin gemaakt om een bouwplaats te realiseren.

‘Tijdens de verkoop gaat de verbouwing gewoon door.’

Lichtvoetig uitgedrukt zal Donner de komende anderhalf jaar ‘een reis’ maken door het gebouw, om uiteindelijk op de definitieve plek terecht te komen. In die verbouwingsperiode hebben we minder vierkante meters aan winkelruimte tot onze beschikking. De gemakkelijke bereikbaarheid neemt iets af; dit ook vanwege de werkzaamheden aan de Coolsingel. Er zal zo nu en dan een vlok stof neerdalen en de stilte in het pand wordt doorbroken door zaag of boor. Kortom: er zullen Rotterdamse toestanden heersen in en rondom het gebouw. Tegelijkertijd staan we garant voor een uitstekend assortiment boeken, tijdschriften en cadeauartikelen. De horecavoorziening blijft, evenals het antiquariaat en de verkoop van bladmuziek en CD’s. We zullen u met extra inspanning de weg wijzen naar het product dat u zoekt. Donner blijft evenementen organiseren: de kleinere gewoon in huis, de grotere in samenwerking met lokale partners. En we zullen initiatieven ontplooien die van de bouwplaats ‘place to be’ maken.

Het avontuur van Donner

Drie jaar geleden hebben we ons met elkaar sterk gemaakt om Donner een doorstart te bezorgen. We wilden Donner als zelfstandige boekhandel aan de stad teruggeven. Samen met heel veel mensen uit Rotterdam en omgeving is dat gelukt. We staan weer op de kaart.
Nu moeten we nog één horde nemen: een ingrijpende verbouwing. Een crowdfundingsactie is nu niet nodig. Klandizie wel! Blijf uw boeken bij ons kopen, dwars door de verbouwing heen - in de winkel of in onze webshop www.donner.nl. Zodat we aan een boekhandel kunnen bouwen die de stad verdient.

Directie en medewerkers zijn u dankbaar!
Suzanne Hammecher, Jan Lutjeboer, Marjan Schoonderwoerd, Leo van de Wetering, Eelco Zuidervaart 

verbouwing Donner