0

Welkom in de nieuwe winkel van Donner

Op deze plaats leest u alle informatie over de verbouwing van onze winkel aan de Coolsingel.

In augustus 2017 is een begin gemaakt met de verbouwing van boekhandel Donner. Vanaf woensdag 5 september 2018 gaan de deuren open voor een groot deel van de nieuwe winkel.

Werk in uitvoering

Medio september 2019 zal het nieuwe Donner geheel klaar zijn en officieel geopend worden. De verhuizing in september 2018 naar de andere zijde van het gebouw (richting Binnenwegplein), kan een mijlpaal worden genoemd in het hele bouwproject. De contouren van de nieuwe winkel zijn zichtbaar, inclusief de roltrappen en de lift.

De begane grond (0) is ingericht, evenals de tussenverdieping (1) en de tweede etage (2). De verschillende (boeken)afdelingen zullen in principe niet meer van plaats veranderen. Wel moet het interieur gaandeweg vorm krijgen. Het blijft werk in uitvoering, met als apotheose de toevoeging van het atrium met theater aan de achterzijde van de tweede etage. In het midden daarvan staat het beroemde ‘Raam van Copier’, dat eindelijk voor het publiek wordt ontsloten. Tevens zal dan de grote ingang aan het Binnenwegplein in gebruik worden genomen.

Diner at Donner

Begin september opent er achter de toekomstige hoofdingang aan het Binnenwegplein een pop-up koffiebar. Het restaurant boven zal van 17 september tot 11 oktober vanwege bouwwerkzaamheden gesloten zijn. Gedurende deze periode is er in de pup-up ook een beperkte lunchkaart beschikbaar.

Hieronder vindt u een plattegrond van de nieuwe situatie. Maar ook onze medewerkers wijzen u graag de weg!


Wij danken u voor uw klandizie en geduld, op weg naar de officiële opening van Donner, medio september 2019.          


‘Tijdens de verkoop gaat de verbouwing gewoon door.’

Donner moet ‘een reis’ door het gebouw maken om uiteindelijk, in januari 2019, op zijn definitieve plaats te belanden. In de tussentijd zijn er minder vierkante meters aan winkelruimte beschikbaar. Het assortiment blijft echter volledig op peil en evenementen zullen op de agenda blijven staan - de kleinere in huis, grotere in samenwerking met lokale partners.

Donner: een Rotterdams avontuur!

Vier jaar geleden hebben we ons met elkaar sterk gemaakt om Donner een doorstart te bezorgen. We wilden Donner als zelfstandige boekhandel aan de stad teruggeven. Samen met heel veel mensen uit Rotterdam en omgeving is dat gelukt. We staan weer op de kaart. 

Donner is al meer dan 100 jaar in de binnenstad gevestigd. Drie jaar geleden hebben wij ons met elkaar sterk gemaakt om Donner als zelfstandige boekhandel een toekomstbestendige doorstart te kunnen geven. Samen met heel veel boekenliefhebbers uit Rotterdam en omgeving is dat gelukt. Er moet nog één horde worden genomen: een ingrijpende verbouwing. Een crowdfundingsactie is nu niet nodig. Klandizie wel! Blijf uw boeken en cadeauartikelen bij ons kopen, dwars door de verbouwing heen. In de winkel of in onze webshop www.donner.nl  Zo bouwen we samen aan een boekhandel die de stad verdient.

Directie en medewerkers zijn u dankbaar!
Suzanne Hammecher, Jan Lutjeboer, Marjan Schoonderwoerd, Leo van de Wetering, Eelco Zuidervaart 

verbouwing Donner BR [ plaatsing roltrap]
verbouwing Donner BR [raampartij]
verbouwing Donner BR [entree Coolsingel]
verbouwing Donner