0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Auteursoptreden van Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis

Auteursoptreden van Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis
zo 26 maart 201714:00 - 15:30
georganiseerd door Donner

Auteursoptreden door Marieke Nijkamp over haar YA-hit This is where it ends en Corinne Duyvis over haar boek Op de rand van het niets

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

De YA-hit This is where it ends
Marieke Nijkamp

Het debuut van de Hengelose Marieke Nijkamp This is where it ends is nu in het Nederlands vertaald. 54 minuten. Met dit boek staat Marieke al wekenlang op de New York Times bestsellerlist. Het kreeg in Amerika lovende recensies en er zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

54 minuten
54 minuten is het verhaal over een school shooting, zo goed en indringend geschreven dat het de lezer direct meesleept en tot nadenken stemt. 

10.05 uur

Paniek barst los in de aula van Opportunity High School wanneer een leerling begint te schieten en de andere leerlingen tot hun afgrijzen ontdekken dat ze als ratten in de val zitten.

Sommige leerlingen hebben nóg meer reden om bang te zijn voor de schutter…

  • ‘Het kan dus toch: vanuit het niets belanden op de bestsellerlijst van de beroemdste krant van de wereld.’ – Trouw
  • ‘Plots stond ze daar, in de Top 10 van de bestsellerlijst voor jeugdboeken van de prestigieuze New York Times.’ – Pauw
  • ‘Nederlandse haalt NYT-bestsellerlijst met Engelstalige debuutroman.’ – NRC Handelsblad 

 © Karin Nijkamp

Marieke Nijkamp is geboren in Zwolle, afgestudeerd in de filosofie en in middeleeuwse geschiedenis. Haar in het Engels geschreven debuutroman This is where it ends staat al wekenlang in de Top 10 van de New York Times Bestsellerlijst in de categorie Young Adult.

 

Op de rand van het niets 
Corinne Duyvis

Amsterdam, 2035

Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families - inclusief die van Denise - hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte. Dan komt ze erachter dat op Schiphol een laatste ruimteschip staat dat nog niet vertrokken is. Wanhopig probeert ze een plekje op het schip te bemachtigen, maar de toelatingseisen zijn streng: iedere passagier moet zichzelf nuttig maken en een steentje bijdragen. Voor Denise, die autistisch is, is dat extra moeilijk. Zal het haar lukken een plaats te veroveren of moet ze achterblijven op de straks onleefbare aarde?

Terwijl het voortbestaan van de mensheid op het spel staat, speelt de vraag: elk leven telt, maar welk het meest?

  • `Op de rand van het niets rekent af met de gebruikelijke oppervlakkigheid in Young Adult-literatuur.' The New York Times
  •  `Een spannend en beklemmend verhaal over leven en overleven in apocalyptisch Amsterdam. Ik heb het in één ruk uitgelezen.' Marieke Nijkamp, New York Times bestsellerauteur van 54 minuten

 © Maija Haavisto

Corinne Duyvis, geboren en getogen Amsterdamse, schrijft fantasy en sciencefiction voor jongeren. Ze schrijft oorspronkelijk in het Engels. In 2014 debuteerde ze met Otherbound.  In de VS krijgt haar werk zeer lovende recensies. Corinne Duyvis hecht veel waarde aan diversiteit van personages in haar boeken en is oprichter van Disability in Kidlit, een website gewijd aan het belang van personages met een handicap in kinder- en jeugdliteratuur. Dit voorjaar zal niet alleen de Nederlandse vertaling van On The Edge of Gone verschijnen, maar ook haar Guardians of the Galaxy-novel.