0
Kind-, opvoedings en Gezinsdiagnostiek in FACE © perspectief
Kind-, opvoedings en Gezinsdiagnostiek in FACE © perspectief

Kind-, opvoedings en Gezinsdiagnostiek in FACE © perspectief

Smadar Celestin-Westreich & Leon-Patrice Celestin

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
 • Niet leverbaar
€ 25,75
Omschrijving

Een jongere en diens gezin zijn inherent verbonden, maar hoe kan deze vaststelling coherent verrekend worden in het kinddiagnostische handelen?
Welke plaats verdient de evaluatie van opvoedings- en gezinseigenschappen in dit proces? Hoe kan, formeel en informeel, gepeild worden naar de afstemming van de denk- en voeldynamiek bij het kind en de gezinsleden om hieruit naast knelpunten, ook bronnen van veerkracht af te leiden die de begeleiding faciliteren?
Dat zijn enkele van de hoofdvragen die dit boek behandelt. Vanuit een dynamisch biopsychosociaal ontwikkelingsmodel met oog voor draaglast en -kracht worden handvatten aangereikt om deze kennis systematisch te vertalen naar een handelingsgerichte diagnostiek waarin zowel het kindperspectief als dat van de gezinsleden een volwaardige functie vervullen. Deze evidencebased werkwijze wordt uitvoerig geïntegreerd met practicebased evidence en geïllustreerd met gevalsbeschrijvingen die verder reiken dan een enge gezinsdiagnostische praktijk. Zo gaat aandacht uit naar de diagnostische implicaties van gezinsgebonden invloeden in diverse contexten zoals ADHD, gedrags-, angst- en stemmingsstoornissen, trauma, of nog, leermoeilijkheden. Toepassingsvoorbeelden van beschikbare Nederlandstalige instrumenten (expressieproeven en gezinsdiagnostische hulpmiddelen inbegrepen) bieden verder een concrete leidraad om een inzichtelijke gezinspeiling in het jeugddiagnostische handelen te realiseren. Dit boek richt zich in hoofdzaak tot studenten, docenten en hulpverleners werkzaam met kinderen en jeugdigen.

Over de auteurs:

SMADAR CELESTIN-WESTREICH is hoofddocente aan de Faculteit Psychologie en Educatie wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Zij leidt ook de wisselwerking tussen onderzoek, praktijk en vorming van het multi-site FACE-programma voor gedrag- en emotionele problemen bij jeugdigen en hun gezin, in België, Frankrijk en Nederland.

LEON-PATRICE CELESTIN, psychiater met kind- en jeugdspecialisatie, is werkzaam als 'Praticien Hospitalier' in Parijs.

Specificaties
 • Uitgever
  Acco uitgeverij
 • Druk
  1
 • Verschenen
  apr. 2010
 • Bladzijden
  480
 • Genre
  Ontwikkelingspsychologie
 • Afmetingen
  245 x 171 x 30 mm
 • Gewicht
  933 gram
 • EAN
  9789033469220
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Plotseling zelfbesef

Plotseling zelfbesef

Dolph Kohnstamm
€ 17,50
Pedagogiek in de vingers

Pedagogiek in de vingers

Inge Van Rijn
€ 19,95
Ontwikkelingspsychologie

Ontwikkelingspsychologie

Robert S. Feldman
€ 59,95
Oei, ik groei!

Oei, ik groei!

Hetty van de Rijt
€ 32,00