0
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Jacques Meerman

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
  • Op werkdagen voor 16.00 besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. I.v.m. verplichte Corona-sluiting momenteel niet af te halen.
€ 18,99
Omschrijving

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken van Jacques Meerman is een fascinerende gastronomische reis door de Nederlanden. Meerman laat zien hoe onze gastronomische traditie in de loop van de eeuwen gevormd is door wereldse invloeden. Door de Arabische landbouwrevolutie werden spinazie en bloemkool geïntroduceerd. In de middeleeuwen leerden we amandelen en de eerste exotische specerijen kennen. De ontdekking van Amerika in 1492 bracht sperziebonen en tomaten, en vanaf de zeventiende eeuw zouden de Indische kruiden ons eten op smaak brengen. Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken is voor de lezers van Gouden jaren van Annegreet van Bergen en Amsterdam van Russell Shorto. Met recepten.

Jacques Meerman (1943) vertaalde vele kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia
Roden, Harold McGee en Giorgio Locatelli.

dwarsligger® 375

Specificaties
  • Uitgever
    Dwarsligger®
  • Druk
    2
  • Verschenen
    dec. 2015
  • Genre
    Geschiedenis algemeen
  • Afmetingen
    120 x 83 x 18 mm
  • Gewicht
    138 gram
  • EAN
    9789049804350
  • Bindwijze
    Paperback / Ingenaaid
  • Taal
    Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

De meeste mensen deugen

De meeste mensen deugen

Rutger Bregman
€ 25,00
Sapiens graphic novel

Sapiens graphic novel

Yuval Noah Harari
€ 24,99
't Hooge Nest

't Hooge Nest

Roxane van Iperen
€ 23,99
Het geschenk

Het geschenk

Edith Eger
€ 18,99
A Promised Land

A Promised Land

Barack , Obama
€ 39,95