0

Kookboekenweek 2020

Van 6 t/m 15 november 2020 is het Kookboekenweek. Ruim een week lang vieren boekhandel en bibliotheek de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Van beginnende koks tot culinaire toptalenten, van fitgirls tot taartenbakkers: allemaal te zien, te proeven en te beleven in uw boekhandel en bibliotheek.

Vijf kookboeken strijden om Het Gouden Kookboek

Yvette van Boven wint met Home Made Basics Het Gouden Kookboek 2020, de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. Home Made Basics bevat basisrecepten voor de dagelijkse kost met een geïllustreerde stap-voor-stapuitleg bij elk recept.

De vakjury, bestaande uit de voormalig hoofdredacteur van foodmagazine Delicious Makkie Mulder, boekhandelaren Bart van Aken en Daan van der Valk, culinair publicist Jonneke de Zeeuw en ondernemer Sarriel Taus, prijst Home Made Basics vanwege de heerlijk, frisse, verrassende en maakbare recepten. Volgens de jury is dit een kookboek dat ‘Yvette op haar best uitstraalt samen met haar man Oof Verschuren. Home Made Basics is een kookboek dat van zelf koken een feestje maakt. Het is liefde voor lekker en goed eten. Dit is het kookboek dat je ook aan je kinderen wilt geven als ze het huis uitgaan. Hier wil je de dag, de maand, het hele jaar mee door.’

Tot de genomineerden behoorden ook Inmaken van Jonah Freud en Noni Kooiman, Spicy Chef van Soenil Bahadoer en Hassnae Bouazza, Vis voor beginners van Mirjam van der Rijst en Harold Pereira en Wereldse bouillons van Marianne Snel. De jury heeft meerdere gerechten uit de genomineerde kookboeken bereid en daarop haar beslissing gebaseerd.

Winnaar Gouden Kookboek 2020

  • Home Made Basics - Yvette van Boven
    ‘Een XL comfortfood boek waar je niet snel op uitgekeken zult zijn. Yvette van Boven zorgt voor munitie voor elk moment van de dag. Moeiteloos mixt zij traditie en trend en verleidt ze je tot koken met sprankelende en niet ingewikkelde recepten.’

bestel boek

Shortlist

  • Inmaken - Jonah Freud en Noni Kooiman
    ‘Een echt kookboek, door Jonah Freud en Noni Kooiman gevuld met meer dan 300 recepten. Het ambacht van inmaken op een indrukwekkend, krachtige en moderne manier vormgegeven. Een verslavend naslagwerk waar met groot plezier uit gekookt zal worden.’

bestel boek

 

  • Spicy Chef - Soenil Bahadoer en Hassnae Bouazza
    ‘Soenil Bahadoer vertelt openhartig over de rol van eten in zijn leven en carrière als tweesterren-chef in zijn restaurant De Lindenhof. Prachtig opgetekend door Hassnae Bouazza. Over het belang en invloed van zijn roots, de reizen die hij maakte en de vertaling naar zijn keuken in Brabant. Vol geuren, kleuren en bijzondere ingrediënten. Met gerechten vol herinneringen die je als thuiskok nu in je eigen keuken kunt bereiden.’

bestel boek

  • Vis voor beginners - Mirjam van der Rijst, Harold Pereira & Martien Holzappel 
    ‘In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar Vis voor beginners is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij.’
 
 
 
  • Wereldse Bouillons - Marianne Snel
    ‘Homemade bouillon is een smaakmaker, ingrediënt en gerecht in een. Het is een perfecte umami-basis voor zelfgemaakte soepen, stoofpotten en ander comfortfood. Van Italiaanse risotto tot Japanse ramen: een goede bouillon is het halve werk, en het is veel makkelijker te maken dan je zou denken!’
 

koken populair

Jamie's VEG

Jamie's VEG

Jamie Oliver
€ 29,99
Simpel

Simpel

Yotam Ottolenghi
€ 32,00
Falastin

Falastin

Sami Tamimi
€ 29,99
Mijn recepten

Mijn recepten

London Loy
€ 31,99
Burgers & BBQ Bites

Burgers & BBQ Bites

Jord Althuizen
€ 22,50
De bijbel van de Thaise keuken

De bijbel van de Thaise keuken

Noi Pia-Ud
€ 31,99

Koken nieuw

Everyday Fresh

Everyday Fresh

Donna Hay
€ 29,99
Lekker Fred in het land

Lekker Fred in het land

Freddy Tratlehner
€ 27,50
Restaurant De Kas

Restaurant De Kas

Jos Timmer
€ 34,99
De bijbel van de Nederlandse keuken

De bijbel van de Nederlandse keuken

Janneke Vreugdenhil
€ 33,99
Bijzonder simpel

Bijzonder simpel

Alison Roman
€ 24,99
Linzen!

Linzen!

Joke Boon
€ 22,99
Ovenbijbel

Ovenbijbel

Chickslovefood
€ 33,99
De bomvolle oven van Van Boven

De bomvolle oven van Van Boven

Yvette van Boven
€ 29,99
It's a wrap!

It's a wrap!

No Fairytales
€ 15,00
100 x pastasaus

100 x pastasaus

Thea Spierings
€ 13,99
Puur & Makkelijk

Puur & Makkelijk

Alex Elliott-Howery
€ 25,95
De worsten van Babel

De worsten van Babel

Jasper Gottlieb
€ 25,00
Beet!

Beet!

Jacques Hermus
€ 22,50
Delicious Pink

Delicious Pink

Blond Amsterdam
€ 22,50
Goed eten

Goed eten

Tom Hunt
€ 35,00
Proef en zie

Proef en zie

Margaret Feinberg
€ 24,99

Kookbijbels tijdelijk in prijs verlaagd

Chocoladebijbel

Chocoladebijbel

Kees Raat
€ 31,99  € 25,00
Taartbijbel

Taartbijbel

Hans Spitsbaard
€ 31,99  € 25,00
Koekjesbijbel

Koekjesbijbel

Rutger van den Broek
€ 33,99  € 25,00
Wildbijbel

Wildbijbel

Peter Klosse
€ 33,99  € 25,00
Soepbijbel

Soepbijbel

Heleen, Timmermans
€ 29,99  € 25,00
Stoofbijbel

Stoofbijbel

Julius Jaspers
€ 33,99  € 25,00
Stamppotbijbel

Stamppotbijbel

Werner Drent
€ 33,99  € 25,00
Saladebijbel

Saladebijbel

Mari Maris
€ 29,99  € 25,00
Visbijbel

Visbijbel

Bart van Olphen
€ 31,99  € 25,00
Groentebijbel

Groentebijbel

Mari Maris
€ 31,99  € 25,00
Pizzabijbel

Pizzabijbel

Simon Giaccotto
€ 33,99  € 25,00
Broodbijbel

Broodbijbel

Hiljo Hillebrand
€ 33,99  € 25,00
Bakbijbel

Bakbijbel

Rutger van den Broek
€ 33,99  € 25,00