0

Leer leren

John Cliteur

Hardback / gebonden | Nederlands
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
 • Niet op voorraad in onze winkel
€ 19,50
Omschrijving

Leer slimmer, maak leren leuker, besteed minder tijd aan je studie en haal toch betere cijfers. Je leert enorm veel op school. Je volgt lessen, maakt aantekeningen, leest je schoolboeken, markeert de belangrijke stukken en leest alles misschien nog een keer. Veel scholieren gaan zo te werk, maar is dit wel de slimste manier van leren? Meestal niet! Hoe pak je het dan wel slim aan? Dit boek geeft daarop het antwoord. In overzichtelijke stappen leer je hoe je slimmer kunt leren. Je hoeft dan minder tijd aan je studie te besteden en haalt toch betere cijfers. Studeren wordt leuker! Lees het boek en nog belangrijker, doe er iets mee. Gebruik de technieken die je leert en tips die je krijgt. Pas ze toe bij het leren. Het boek is bedoeld voor scholieren. Ook volwassenen met scholieren in hun omgeving hebben baat bij het lezen van dit boek. In een apart deel krijgen ouders, docenten en begeleiders adviezen hoe ze scholieren kunnen helpen bij het toepassen van de technieken en tips in dit boek.

Van leerlingen in het voortgezet onderwijs wordt verwacht dat ze veel leren, maar over de wijze waarop het brein op zo'n moment werkt en welke strategieën rond leren effectief zijn, is waarschijnlijk weinig bekend bij hen. In dit fleurig uitgevoerde en prettig lezende boek wordt in overzichtelijke stappen aangegeven hoe zij slimmer kunnen leren. Na een uiteenzetting hoe het brein werkt, wordt de leerladder besproken: leerstof komt binnen, moet begrepen worden, onthouden en vervolgens toegepast worden. Ook is er aandacht voor plannen, mindmappen en effectief lezen. Doelgroep is de leerling in het voortgezet onderwijs die wil weten hoe je effectiever kunt leren. Maar aan het einde van dit boek worden ook leerkrachten en ouders kort aangesproken. Het taalgebruik is prettig populair en de voorbeelden praktisch. De overzichtelijke lay-out is fleurig door het gebruik van o.a. gekleurde letters, verschillende fonts, kleurenfoto's, cartoons en leuke voorbeelden die aansluiten bij de doelgroep. Een zinvolle uitgave voor belangstellende leerlingen. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

John Cliteur (1963) is auteur van de boeken Breinwijzer en Leer Leren en initiatiefnemer voor de Purple Monkey Agenda & Studeerplanner. John is trainer/eigenaar van Purple Monkey Breinonderwijs dat hij in het jaar 2000 heeft opgericht. Purple Monkey leert mensen de aanwezige hersencapaciteit ten volle te benutten door o.a. trainingen Time Management, Creatief Denken, Snellezen en Leer Leren. John heeft een master degree in Business Administration en is getraind door de internationale specialisten op verschillende vakgebieden van het Breinonderwijs zoals Sean Adam, Tony Buzan, Edward de Bono en Steven Covey. John is gelicenseerd trainer van het Alphalearning Institute, dat onder leiding staat van de wereldrecordhouder snellezen, Sean Adam.

Specificaties
 • Uitgever
  Purple Monkey Publishing BV
 • Druk
  1
 • Verschenen
  jan. 2015
 • Bladzijden
  152
 • Genre
  Non-fictie informatief/professioneel algemeen
 • Afmetingen
  249 x 175 x 16 mm
 • Gewicht
  579 gram
 • EAN
  9789081920315
 • Bindwijze
  Hardback / gebonden
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Wacht maar tot ik dood ben

Wacht maar tot ik dood ben

Iris Brik
€ 24,50
Cahier 2

Cahier 2

Caroline Nevejan
€ 25,00
WordPress Theme

WordPress Theme

Roy Sahupala
€ 29,95