0

Lente!

  • Lente in je bol
  • Lente! - boeken

Er zit verandering in de lucht. U merkt het buiten, maar ook valt de lente al in de boekhandel op te snuiven. Boeken over wandelen, tuinieren, het buitenleven. Lezen over de lente.

wandelen

Nederland

Nederland

Pieter-Paul van Laake
€ 16,95
In de lengte

In de lengte

Myra de Rooy
€ 29,95
Wandellust

Wandellust

Cynthia Schultz
€ 21,99
Buitenluchtleven

Buitenluchtleven

Petra de Hamer
€ 20,00
Groot Wandelboek Ardennen

Groot Wandelboek Ardennen

Het standaardwerk met 75 lusvormige tochten
Julien Van Remoortere

Het Groot Wandelboek Ardennen is een standaardwerk met 75 prachtige wandelingen, goed voor ruim 550 km wandelplezier. Centrale thema's in deze Ardennengids, die ondertussen aan zijn 14de editie toe is, zijn de pittoreske dorpjes en gehuchten en het uitbundige natuurschoon. Met dit wandelboek in de hand loop je niet voorbij aan de talrijke, vaak onopvallende bezienswaardigheden onderweg.

 De moeilijkheidsgraad en de afstand van de wandellussen variëren, zo wordt iedere wandelaar bediend.
 Elke wandeling is uitgetekend op een overzichtelijke kaart in kleur, zo blijf je feilloos op koers.
 Bij iedere tocht hoort een uitgebreide blok praktische informatie: vertrekplaats, aard van de weg, parkeermogelijkheden, adressen voor een hapje en een tapje..., zo ga je goed geïnformeerd op pad.

bestel
Cycling hotspots

Cycling hotspots

12 toplocaties voor wielrenners
Frederik Backelandt

Kies je voor Mallorca, het eiland waar wielrenners in het voorjaar massaal naartoe trekken om in gunstige weersomstandigheden trainingskilometers te malen, of eerder voor Le Bourg-d'Oisans in de Franse Alpen, de perfecte uitvalsbasis om grote Alpencols zoals Croix de Fer, Galibier en Alpe d'Huez te beklimmen? Blijf je dicht bij huis in Oudenaarde of wil je liever de hippe fietshubs Girona of Cesenatico verkennen? Met Cycling Hotspots ben je gewapend om de meest unieke wielerplekken van Europa te gaan exploreren.

Girona | Oudenaarde | Bédoin | Cesenatico | Le Bourg-d'Oisans | Mallorca | Nice | Valkenburg | Siena | Bormio | Barcelonnette | Alta badia

bestel

koken

Alles voor op de boterham

Alles voor op de boterham

Zippora Wiese
€ 25,99
Spice Wise Green

Spice Wise Green

Michel Hanssen
€ 27,50
Trek

Trek

Charlotte Kleyn
€ 25,00
Een ode aan groenten

Een ode aan groenten

Alice Zaslavsky
€ 40,00
Inmaken

Inmaken

Jonah Freud
€ 34,99
Ode aan het ei

Ode aan het ei

Guus Luijters
€ 10,00
Buiten eten met Pieter Kok

Buiten eten met Pieter Kok

Pieter Kok

In Buiten eten met Pieter Kok ontdek je voor elk moment dat de zon buiten straalt een heerlijk gerecht om samen te eten. Van de lekkerste eenpansgerechten in handomdraai en simpele snacks voor op de boot of camping, tot BBQ´en zonder zorgen en echte uitpak-picknicks in het park. Met prachtige fotografie van David Loftus (o.a. Jamie Oliver).

In Buiten eten laat Pieter zien hoe lekker en simpel koken voor elke buitensituatie is. Van risotto met porcini en gerookte maktreel tot tarte tatin van trostomaat met selderij en watermeloensalade met feta en munt.

Met Buiten eten met Pieter Kok maak je van koken en eten weer het feest dat het verdient te zijn!

“Pieter Kok ging volledig uit zijn kookplaat in zijn eerste boek en wat ziet dát er heerlijk uit!” - Gerard Ekdom

“Nu al zin in het voorjaar en de zomer. Gezellig buiten eten met deze heerlijke recepten van Pieter!” - Quinty Trustfull

bestel

moestuin

Een jaar in de moestuin

Een jaar in de moestuin

Lucy Chamberlain
€ 25,95
Tuinmysteries

Tuinmysteries

Guy Barter
€ 22,50
De moestuin

De moestuin

Floor Korte
€ 25,00
De low budget moestuin

De low budget moestuin

Huw Richards
€ 22,50
Zakboek voor de hapklare moestuin

Zakboek voor de hapklare moestuin

Marc Verachtert
€ 19,99
Tuinmysteries

Tuinmysteries

Zo werkt het in jouw tuin
Guy Barter

Tuinmysteries: zo werkt het in jouw tuin geeft antwoord op zaken die iedere tuinier zich weleens afvraagt – en op vragen waar je zelf misschien nooit op zou zijn gekomen. Dit boek behandelt allerlei fascinerende aspecten van het tuinieren en staat vol praktische tips en eigenaardige, maar altijd weer boeiende, wetenswaardigheden. Tuinmysteries is rijk geïllustreerd met gravures, schema’s, foto’s en informatiekaders. Dit mooie boek is een vraagbaak over allerlei merkwaardige en minder bekende kanten van het tuinieren en het perfecte cadeau voor iedereen die wil begrijpen wat zich in de tuin afspeelt. ‘Tuinmysteries’ is deel twee in een nieuwe reeks praktische tuingidsen voor beginners en gevorderden. Deel een: ‘Hoe help ik de dieren in mijn tuin?’ Guy Barter is een ervaren tuinier en sinds lange tijd adviseur voor leden van de RHS. Vanuit die rol ziet hij jaarlijks honderden vragen van tuiniers langskomen.

bestel

literatuur

Lente

Lente

Karl Ove Knausgård
€ 21,99
Lentevuur

Lentevuur

Suzanne Vermeer
€ 12,99
Lentegroen

Lentegroen

Jackie van Laren
€ 17,50
Lente

Lente

Ali Smith
€ 21,99
Het huis met de kersenbloesem

Het huis met de kersenbloesem

Sun-mi Hwang
€ 18,99
Het begin van de lente

Het begin van de lente

Penelope Fitzgerald
€ 19,95
Lentetuin

Lentetuin

Tomoka Shibasaki

EEN ROMAN OVER VERLIES, VRIENDSCHAP EN ARCHITECTUUR IN EEN BUURT VAN TOKIO DIE LANGZAMERHAND GENTRIFICEERT. In Setagaya, een populaire wijk van Tokio, is het flatgebouw View Palace Saeki III bestemd voor de sloop. De meeste huurders zijn al vertrokken. Taro kwam hier na zijn scheiding terecht en is een van de weinigen die er nog wonen. Op een dag ziet Taro de jonge vrouw van de bovenverdieping, Nishi, naar het huis ernaast staren. Vanaf dat moment komen ze elkaar vaak tegen. Taro wordt aangetrokken door haar verhalen over dat hemelsblauwe huis met tuin. Hier woonden ooit een bekende regisseur en een actrice, en Nishi wist dat al sinds haar studiejaren, toen ze het huis in het vrij onbekende fotoboek 'Lentetuin' had gevonden. Ook op Taro werkt het hemelsblauwe huis al snel als een magneet. Een beeld van wat voorgoed verloren gaat, wat blijft, en wat zij beiden van de toekomst verwachten. TOMOKA SHIBASAKI(Osaka, Japan, 1973) heeft negen boektitels op haar naam, waarvan er twee zijn verfilmd. 'Asako I & II', gebaseerd op haar roman 'Nete mo samete mo', ging in 2018 in première op het filmfestival van Cannes. Tomoka Shibasaki’s werk is meermalen bekroond; voor 'Lentetuin' ('Haru no niwa') ontving ze in 2014 de Akutagawaprijs, de meest prestigieuze literaire prijs van Japan. Behalve in het Nederlands is het boek ook vertaald in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Russisch, Chinees en Koreaans.

Mensen arriveren en vertrekken, gebouwen worden opgetrokken en neergehaald, huurders komen en gaan, allemaal verwikkeld in een soort dans, die onmogelijk onder woorden te brengen is, behalve zoals Shibasaki het doet.

Sfeervol, beschouwend verhaal over verlies en herinneringen in een gentrificerende wijk van Tokio.

bestel

non-fictie

Levende bermen

Levende bermen

Paul Roncken
€ 24,50
Mindful wandelen

Mindful wandelen

Clare Gogerty
€ 20,00
Tuinieren voor de geest

Tuinieren voor de geest

Sue Stuart-Smith
€ 24,99
Tiny Houses

Tiny Houses

Monique van Orden
€ 22,50
Cities of Silence

Cities of Silence

teNeues
€ 19,90
The home Edit Life

The home Edit Life

Joanna Teplin
€ 20,99
Ontdekking van de natuur

Ontdekking van de natuur

De ontwikkeling van biodiversiteit in Nederland van ijstijd tot 21ste eeuw
Jan Luiten van Zanden, Thomas van Goethem, Rob Lenders & Joop Schaminée

Hoe heeft de Nederlandse natuur zich ontwikkeld van de laatste ijstijd tot heden? Nam de biodiversiteit alleen maar af naarmate de mens zijn vleugels uitsloeg, of waren er ook perioden van herstel en toenemende diversiteit? Deze vraag staat centraal in dit boek vol verhalen – over de huismus, de zwarte kraai, de kievitsbloem en zelfs over walvissen in de Noordzee en olifanten op Sri Lanka –, met elkaar verbonden door het grote verhaal van de ontdekking van de natuur door de mens, eerst als jager-verzamelaar, daarna als landbouwer, vervolgens als industrieel en ten slotte als bioloog en natuurbeschermer. De grote ontdekkingsreizen van na 1492, de ontmoetingen met een heel andere, tropische natuur, hadden ook grote gevolgen voor de waardering ervan. Het boek eindigt met de paradox van de ‘tweede domesticatie’ van de natuur: op zoek naar wildernis wordt de natuur steeds meer aangeharkt en gepland. Vanuit de lange lijnen die verleden en heden met elkaar verbinden, worden zo ook vragen gesteld over de toekomst van de Nederlandse natuur. Rob Lenders werkt als historisch ecoloog bij de afdeling Milieukunde van de Radboud Universiteit Nijmegen. Joop Schaminée is hoogleraar systeemecologie en verbonden aan de universiteiten van Wageningen en Nijmegen. Thomas van Goethem was tot voor kort postdoc bij de Universiteit Utrecht en is nu projectleider bij het RIVM. Jan Luiten van Zanden is hoogleraar economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

bestel