0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De Maand van de Geschiedenis - Lezing door Fidan Ekiz

De Maand van de Geschiedenis - Lezing door Fidan Ekiz
zo 9 oktober 201614:00 - 15:30
georganiseerd door Donner

De Nederlandse journaliste en documentairemaakster Fidan Ekiz, schrijfster van het essay van De Maand van de Geschiedenis, vertelt aan de hand van haar persoonlijke ervaringen over het verloop van migratie en assimilatie binnen de Nederlandse samenleving.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

Thema: Grenzen

In oktober spoelen we terug. In 2016 rond het thema Grenzen. Van de Chinese muur tot het IJzeren gordijn, van sociale scheidslijnen tot culturele of mentale barrières: Een grens markeert, verbindt en verdeelt. Grenzen zijn bedoeld om mensen buiten of binnen te houden, om af te schrikken en veiligheid te bieden. Maar of ze nu geografisch, fictief of van prikkeldraad zijn: geen enkele grens is absoluut en eeuwig. De geschiedenis van grenzen heeft ons dat ook duidelijk gemaakt.

 

 

Het essay voor de Maand van de Geschiedenis wordt geschreven door Fidan Ekiz. De Nederlandse journaliste en documentairemaakster zal in het essay aan de hand van persoonlijke ervaringen het verloop van migratie en assimilatie binnen de Nederlandse samenleving schetsen, vanaf de aankomst van haar Turkse ouders in Nederland tot aan de spanningen en tegenstellingen vandaag de dag.